Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ginola předsedou FIFA nebude, nezískal nominace a sponzorovala ho sázková kancelář

Londýn - Bývalý francouzský reprezentant David Ginola nezískal potřebných pět nominací od národních svazů a kandidovat na předsedu Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) nebude. Někdejší útočník Newcastlu či Tottenhamu ohlásil svou touhu stát se předsedou teprve před několika týdny, neměl však reálnou naději, jelikož mu na kampaň přispěla nejmenovaná sázková kancelář. 

David Ginola
zdroj: PA autor: Geoff Caddick

Osmačtyřicetiletý Francouz neměl patřit k vážným soupeřům současného šéfa FIFA Seppa Blattera, jeho kandidatura byla spíše několikatýdenní snahou o zviditelnění, na kterou mu čtvrt milionem liber přispěla jedna sázková kancelář. Z toho důvodu by se do boje o post v čele federace ani zapojit nemohl, protože to odporuje pravidlům. 

"Mám smíšené pocity. Zklamání, vztek, ale je tu i naděje. Jsem pyšný na svou kampaň a metody, které jsem navrhl k reformování fotbalu. Ničeho nelituji. A boj o transparentnost, demokracii a rovnost v srdci hry, kterou milujeme, pokračuje," prohlásil přesto Ginola.

Seznam kandidátů na předsedu FIFA zveřejní 8. února. Volby se uskuteční v květnu. Proti Blatterovi, který se uchází už o pátý mandát, se postaví zřejmě čtyři protikandidáti. Do čela FIFA chce někdejší nejlepší hráč světě Portugalec Luis Figo, šéf nizozemského fotbalu Michael van Praag, bývalý generální sekretář FIFA Jérome Champagne a jordánský princ Ali bin Husajn. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články