Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Gerrard je zpět v Premier League, pozvedne tápající Aston Villu?

Novým trenérem fotbalistů Aston Villy se stal Steven Gerrard. Jednačtyřicetiletý kouč skončil v Rangers FC, kteří hrají ve skupině Evropské ligy s pražskou Spartou, a po reprezentační pauze se bude snažit zastavit šňůru pěti ligových porážek "Villans" v řadě.

Trenér Steven Gerrard pózuje s dresem Aston Villy
zdroj: twitter.com/Aston Villa

Aston Villa v neděli po sérii neúspěchů propustila trenéra Deana Smithe. Po 11 kolech Premier League je na 16. místě v tabulce, pouhé dva body od sestupového pásma.

Gerrard byl největším favoritem na uvolněný post a s novým zaměstnavatelem podepsal smlouvu na tři a půl roku. "Villans" podle médií zaplatí skotskému klubu odstupné ve výši tří milionů liber (asi 88 milionů korun).

Dlouholetý kapitán Liverpoolu i anglické reprezentace vybojoval v minulé sezoně s glasgowským mužstvem první mistrovský titul po deseti letech. Suverénní "Jezdci" navíc prošli ročníkem bez ligové porážky. Někdejší špičkový záložník před Rangers FC trénoval pouze výběry Liverpoolu do 18 let a 19 let.

"Aston Villa je klub s bohatou historií a tradicí v anglickém fotbale a já jsem nesmírně hrdý, že se stávám novým hlavním koučem. Po jednání s vedením je zjevné, jaké jsou ambice klubu. Těším se, že mu pomůžu k naplnění cílů," uvedl Gerrard.

"Chtěl bych vyjádřit upřímnou vděčnost všem v Glasgow Rangers za příležitost vést tak ikonický klub. Zisk rekordního 55. ligového titulu bude mít vždy speciální místo v mém srdci. Rád bych popřál hráčům, zaměstnancům i fanouškům do budoucna to nejlepší," dodal.

Glasgowský tým by podle médií mohl převzít nizozemský kouč Giovanni van Bronckhorst, který je momentálně bez angažmá. Bývalý záložník či obránce Rangers FC naposledy trénoval čínský celek Kuang-čou R&F.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články