Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Generálku na Euro odehraje reprezentace doma proti Severní Makedonii

Generálku na mistrovství Evropy odehraje fotbalová reprezentace 10. června doma proti Severní Makedonii. Český tým tímto zápasem završí přípravu na evropský šampionát. Přímé přenosy z Eura odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

zdroj: REUTERS

"Severní Makedonie odpovídá našim požadavkům a představám. Jde o tým, který nemůžeme potkat na závěrečném turnaji, ale má i svoji objektivní kvalitu. Stačí se podívat na její poslední výsledky – vždyť loni remizovala s Anglií a Itálií," uvedl technický ředitel Fotbalové asociace ČR Erich Brabec.

Druhý soupeř pro červnový přípravný kemp v Rakousku je v jednání. "Ohledně obou červnových termínů pro přípravné zápasy jsme od začátku prosince komunikovali s řadou možných soupeřů," řekl Brabec.

"Do jednání obvykle vstupuje několik faktorů – představy trenérů obou stran, termínové možnosti nebo požadavky na místo utkání a další, protože každý si pro sebe snaží zvlášť před Eurem vybojovat co nejlepší podmínky," dodal Brabec.

Reprezentace se před Eurem oficiálně sejde v neděli 2. června a ihned odcestuje na přípravný kemp do Rakouska. V rámci soustředění odehraje jeden zápas.

Po odehrání druhého přípravného utkání proti Severní Makedonii dostanou hráči dvoudenní volno a ve čtvrtek 13. června odcestují do dějiště šampionátu.

Na mistrovství Evropy narazí Česko v základní skupině na Portugalsko, vítěze březnové baráže a Turecko. Do vyřazovací části postoupí dva nejlepší týmy z každé skupiny a čtyři nejlepší mužstva na třetích místech.

FAČR také oznámila, že jejím novým generálním sekretářem se stane dosavadní ředitel právního oddělení Martin Procházka. Výkonný výbor FAČR ho jednomyslně schválil jako nástupce Michala Valtra, který z osobních důvodů požádal o uvolnění z funkce.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ivan Hašek o svých plánech ve fotbalové reprezentaci
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články