Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Generálka na ligu se Spartě nevydařila, se Žižkovem uhrála remízu

Generálka na obnovený start 1. ligy sparťanským fotbalistům ideálně nevyšla. Svěřenci trenéra Václava Kotala v pátém přípravném utkání po koronavirové pauze poprvé nezvítězili, když jen remizovali se Žižkovem 3:3.

Kouč Sparty Václav Kotal
zdroj: Twitter Sparta Praha

Sparta v předchozích tréninkových zápasech dvakrát porazila Jihlavu i dalšího druholigového soupeře Duklu, ale s Žižkovem měla na prázdném letenském stadionu víc práce. Domácí třikrát prohrávali, ale Michal Sáček, Benjamin Tetteh a Bořek Dočkal dokázali pokaždé vyrovnat.

Obránce Dávid Hancko dvakrát trefil brankovou konstrukci Žižkova. Sparta vstoupí do obnovené sezony ve středu 27. května domácím šlágrem s Plzní.

"Nejsem spokojený. Nemá smysl to víc rozebírat takto v rozhovoru, uděláme to interně. Třeba obranná fáze je věcí celého mužstva, otázkou správného postavení, okamžitého přepínání do obrany. A tentokrát to od nás bylo pomalé," uvedl Kotal.

"Mohli jsme vstřelit i více branek, ale pro nás musí být krédo s takovým soupeřem gól nedostat. A inkasovali jsme tři... To je základní věc, bez kvalitní obranné fáze to nepůjde," doplnil kouč devátého celku tabulky. 

"Celkově, když nebudeme hodnotit jen tenhle zápas, všechno proběhlo tak, jak mělo. Tréninky byly tvrdé, individuálně i pak ve skupinkách to mělo parametry. Věřím, že příští týden budeme připraveni," řekl krajní obránce Sáček pro klubový web.

Přípravné fotbalové utkání:

Sparta Praha - Viktoria Žižkov 3:3

Branky: Sáček, Tetteh, Dočkal - Bazal, Nešický, Súkenník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články