Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta je v přípravě stále stoprocentní, v generálce se dařilo Teplicím a Liberci

I druhé dvojutkání v přípravě před restartem první ligy zvládli fotbalisté Sparty úspěšně. Po demolici Jihlavy si totiž dvakrát poradili také s Duklou, dalším účastníkem nižší soutěže. Úvodní zápas rozhodl Guélor Kanga gólem v nastavení a stanovil konečné skóre 3:2, ve druhém se při vítězství 4:1 prosadili i mladíci Václav Drchal s Adamem Karabcem. Skalp soupeře slavili také hráči Teplic, Liberce, Slovácka nebo Opavy.

Guélor Kanga se raduje ze vstřeleného gólu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Svěřenci kouče Václava Kotala zdolali v prvním měření sil Duklu i proto, že brankář Milan Heča chytil Danielu Tetourovi penaltu. Kromě zmíněného Kangy rozvlnili síť stopeři Lukáš Štetina a Dávid Hancko. Kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním problémům však nedohrál David Lischka. 

Ve druhém střetnutí skórovali vyjma Drchala s Karabcem i David Moberg Karlsson s Georgesem Mandjeckem. 

"Máme čím dál méně času do začátku soutěže, z tohoto pohledu už pracujeme na zdokonalení herní jistoty. Situace dopředu byly v pořádku, ale problémy máme stále v přípravné kombinaci hrajeme pomalu na moc doteků. Máme na čem pracovat," řekl pro klubový web trenér Kotal.

Teplice absolvovaly test na koronavirus 

Fotbalisté musejí z nařízení ministerstva zdravotnictví absolvovat před začátkem soutěže dva testy v rozmezí pěti až šesti dnů s tím, že výsledky druhého musejí být k dispozici 24 hodin před zápasem.

Jako první čekalo testování teplické a liberecké hráče, kteří za týden načnou obnovenou sezonu dohrávkou 23. kola. Třetí test pak fotbalisté a realizační týmy všech klubů podstoupí mezi základní částí a nadstavbou.

"Nikdo žádné problémy neměl, nehlásil. Doufáme, že i ostatní testy dopadnou negativně čili dobře," uvedl tiskový mluvčí libereckého klubu Tomáš Čarnogurský. Hráči Slovanu absolvovali test v pátek a dnes porazili druholigový Varnsdorf 2:0 po brankách Kamsa Mary a Imada Rondiče.

Tepličtí po utkání s Ústí nad Labem. Za pohodlnou výhrou 4:1 je nasměroval dvěma slepenými góly v úvodu Daniel Trubač. "Byl to náš první ostrý test na velkém hřišti. Běháním v lese, nebo trénováním v pěti lidech nemůžete nasimulovat herní či soubojové a kontaktní věci," řekl trenér Stanislav Hejkal pro klubový web.

Karviná remizovala v Třinci, další prvoligisté si zastříleli

Proti týmu z nižší soutěže zaváhala pouze Karviná, která na hřišti druholigového Třince dotahovala dvoubrankovou ztrátu a jen remizovala 2:2. Stejně dopadl její páteční zápas s Baníkem Ostrava.

Je nám líto, video expirovalo.
Opava se po pauze vzchopila a rozstřílela Vítkovice

Vedle duelu Teplic s Ústím nad Labem skončily výsledkem 4:1 i další tři utkání. Opava tímto poměrem porazila Vítkovice, přestože po poločase prohrávala 0:1. Stejným skóre zdolalo i Slovácko druholigový Prostějov a Zlín třetiligovou Kroměříž.

Také Zlínští absolvovali první testy, kompletní výsledky dostane klub příští týden. "Testování bylo nepříjemné, ale vím, že je to nezbytné. Když si představím, že na to půjdu znovu, tak z toho nemám úplně dobrý pocit. Přesto věřím, že všichni jsme negativní a už se budeme soustředit na fotbal," řekl zlínský ofenzivní záložník Antonín Fantiš.

Olomouc dvakrát porazila Brno – nejprve 3:1 a poté 2:0. Sigma napravila předchozí debakl 0:4 s jiným druholigovým týmem Prostějovem. "Po našem výkonu v Prostějově jsem viděl velké zlepšení. V Prostějově jsme nepředvedli výkon, který by byl hodný Sigmy Olomouc. Dnes už to bylo naprosto jiné. Doufám, že jsme odčinili to, co jsme předvedli v Prostějově," řekl trenér Sigmy Radoslav Látal.

Přípravné fotbalové utkání:

Sparta Praha - Dukla Praha 3:2 (1:0)
Branky: 28. Štetina, 47. Hancko, 90.+1 Kanga - 54. Souček, 79. Hrubeš.

Sparta Praha - Dukla Praha 4:1 (2:0)
Branky: 10. Karlsson, 40. Mandjeck, 53. Drchal, 66. Karabec - 78. Hrubeš.

FK Teplice - Ústí nad Labem 4:1 (3:0)
Branky: 9. a 10. Trubač, 39. Radosta, 55. Řezníček z pen. - 87. Bassey z pen.

Slovan Liberec - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 3. Mara z pen., 48. Rondič.

SFC Opava - Vítkovice 4:1 (0:1)
Branky: 65. Dedič, 66. Zavadil, 77. Železník, 86. Dordič - 41. Kania.

Fastav Zlín - Kroměříž 4:1 (3:1)
Branky: 25. a 30. Fantiš, 43. Hlinka, 49. Nečas - 36. Berčík.

1. FC Slovácko - Prostějov 4:1 (3:0)
Branky:
2. a 41. z pen. Jurečka, 34. Navrátil, 83. Havlík - 64. Kroupa.

Třinec - MFK Karviná 2:2 (2:0)
Branky: 20. Bedecs, 24. Valenta z pen. - 52. Guba, 58. Petkov.

FK Jablonec "A" - FK Jablonec "B" 4:2 (3:1)
Branky: 17. a 19. Sýkora, 40. Kratochvíl, 52. Matoušek - 5. Kinčl, 75. Ali-Abubakar.

Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 3:1 (1:0)
Branky: 26. Daněk, 50. Kerbr z pen., 53. Pilař - 82. Krška.

Sigma Olomouc - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Branky: 30. Juliš, 88. Jemelka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články