Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Gebre Selassie si oživil vzpomínky na titul. Pochvaluje si atmosféru a počítá s rolí lídra

Fotbaloví reprezentanti tráví s novým trenérem Jaroslavem Šilhavým třetí den, ale o žádném seznamování být řeč nemusí – hned třináct hráčů ze třiadvacetičlenné nominace pod ním často úspěšně působilo už dříve v Kladně, Liberci, Jablonci a Slavii. Jedním z nich je i Theodor Gebre Selassie, který před sedmi lety vyhrál v Liberci s Šilhavým ligový titul. Má na něj výborné vzpomínky a je nyní připraven, že by měl plnit roli jednoho z lídrů.

Theodor Gebre Selassie
zdroj: ČTK/DPA/Jan Woitas

"Je to výborný trenér a super člověk s lidským přístupem. Myslím, že tyhle hodnoty jsou hlavně u reprezentace velmi důležité. Všichni vědí, že tu není tolik času toho natrénovat a v tom minimu to musíme dělat opravdu velmi kvalitně," řekl Gebre Selassie.

"Když s někým vyhrajete titul, pochopitelně na to velmi rád vzpomínáte. Myslím, že trenér není určitě stejným trenérem, jako byl před sedmi lety. Jako já nejsem stejným hráčem jako před sedmi lety. Takže jsem zvědavý, s jakými taktickými pokyny přijde," dodal Gebre Selassie.

Atmosféra v mužstvu je podle něj zatím pod Šilhavým, který v září nahradil Karla Jarolíma, skvělá. "Co jsme přijeli, je tu velmi pozitivní atmosféra. Věřím, že to teď bude všechno mnohem lepší, ale pochopitelně se to musí odrazit na výsledcích," uvedl Gebre Selassie.

O kapitánské pásce řeč nebyla

V nynějším kádru je s 48 starty nejzkušenějším hráčem a mohl by být kapitánem. Pásku měl v září. "Myslím, že jsem tady teď nejstarší. Ta role jednoho z lídrů i vyplývá z toho, kolik toho mám za sebou. Takže s tím počítám a doufám, že nezklamu. O kapitánské pásce jsme se ale ještě vůbec nebavili," prohlásil Gebre Selassie.

Hned v premiéře pod Šilhavým čeká tým sobotní prestižní derby bývalých federálních partnerů na Slovensku. "Vnímáme rivalitu, samozřejmě je to náš nejbližší soupeř i jazykem. Na hřišti to bude možná v tomhle specifické, že při komunikaci si budeme se soupeřem rozumět každé slovo. K tomu historie obou zemí. Ale zase že bychom do toho šli nějak extra přemotivovaní, to si nemyslím," uvedl Gebre Selassie.

Oproti zářijové porážce 1:2 v úvodu Ligy národů s Ukrajinou a následnému debaklu 1:5 v Rusku musejí reprezentanti zapracovat hlavně na defenzivě. "Poslední zápasy jsme dostávali strašně laciné góly, byly to chyby, které by se na takové úrovni neměly stávat. Musíme zapracovat na nějakých automatismech do defenzivy," mínil Gebre Selassie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články