Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V 29 letech jsem se dočkal toho, že se na mě přijel trenér podívat, těší Čelůstku

Ondřej Čelůstka hned v úvodu práce Jaroslava Šilhavého a jeho realizačního týmu u reprezentace poznává odlišný přístup. Potěšila jej návštěva asistenta Jířího Chytrého v Turecku. Obránce Antalyasporu si v nadcházejících zápasech Ligy národů na Slovensku a na Ukrajině může připsat první soutěžní start v reprezentaci.

Reprezentační obránce Ondřej Čelůstka
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Měl jsem už před nominací nějaké signály, že bych mohl být povolaný. Asistent trenéra Jirka Chytrý se byl na mě osobně podívat v Turecku na zápase, který jsme hráli před dvěma týdny. Mně se zápas povedl, tak jsem doufal, že by nominace mohla přijít," řekl Čelůstka.

Osobní návštěva asistenta hlavního kouče Šilhavého ho příjemně překvapila. "Bylo to něco jiného než dřív. Byl jsem rád, že jsem se ve svých 29 letech dočkal toho, že se na mě přijeli podívat osobně. Nikdy předtím to nebylo, když jsem hrál v Trabzonsporu nebo předtím v Anglii. Už tohle považuji za takový dobrý krok od nových trenérů," uvedl Čelůstka.

Naposledy si zahrál za reprezentaci před rokem na přípravném turnaji v Kataru proti Islandu. Jinak ale v národním týmu moc šancí nedostával a na kontě má jen čtyři starty v přípravných zápasech.

"To víte, že jsem kolikrát přemýšlel, že by aspoň mohl proběhnout nějaký telefon. Když jsem hrál za Trabzonspor, hráli jsme poháry, dokonce Ligu mistrů, a moc nějakého zájmu nebylo. Samozřejmě že v těchto momentech to bylo trošku zklamání, teď jsem rád, že to funguje jinak," řekl Čelůstka.

"Mám blízko ke třicítce, ale pořád jsem věřil, že se ještě do reprezentace podívám. Nechci se už moc dívat na to, co bylo, asi to tak mělo být. Soustředím se na to, co přijde. Teď jsem tady po delší době a chci znovu předvést maximum toho, co ve mně je," uvedl Čelůstka.

Pochvaluje si, jaká atmosféra pod novým koučem v reprezentaci od pondělního srazu panuje. "Od první minuty tady jsou jen pozitivní věci. Teď se budeme snažit co nejvíc semknout, abychom táhli za jeden provaz, vytvořili dobrou partu a ukázali to potom na hřišti," řekl.

"Přichází nový trenér, takže si myslím, že jsme všichni na stejné startovní lajně. Budu se soustředit na to, abych byl nachystaný, když mě trenér zvolí do sestavy. Určitě si na to věřím, že bych české reprezentaci pomohl," dodal.

Jeho výhodou je, že může hrát na všech pozicích v obraně. "Je pravda, že jsem v obraně naskočil už všude, i na levém beku. Variabilita je dobrá věc. Ale byl bych rád, kdyby mě i trenér viděl na pozici středního obránce, kde se opravdu cítím dobře a nastupuji tam i v klubu. Navíc je jasné, že na pravém obránci je tady velká konkurence," uvedl Čelůstka.

S Antalyasporem zatím prožívá dobrý start do sezony. Klub je v turecké lize šestý, a navíc se mu povedlo vyhrát na stadionu Besiktase Istanbul. "Byli jsme prvním týmem, který tam v lize vyhrál od rekonstrukce stadionu, která proběhla před dvěma nebo třemi lety. Nevyhrává se tam, takže velký úspěch, užili jsme si to," uvedl Čelůstka.

Daří se mu i v osobním životě, v srpnu se stal otcem syna Sebastiena. "Sedmého října jsme měli s ženou roční výročí svatby a máme doma dvouměsíčního syna. Na porod jsem na pár dní letěl do Čech, teď už za mnou poletí do Turecka," dodal Čelůstka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články