Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Francouzi zůstali s Němci přes noc na stadionu. Krásné gesto, ocenil Löw

Hannover - Trenér německých fotbalistů Joachim Löw poděkoval francouzskému týmu, že po pátečním přípravném utkání v Paříži zůstal s nimi celou noc na stadionu. Po sebevražedných útocích v areálu Stade de France němečtí fotbalisté z bezpečnostních důvodů neopustili stadion a totéž solidárně udělali Francouzi.

Joachim Löw
zdroj: PA autor: Brian Lawless

"Bylo to krásné gesto od francouzského týmu a kouče Didiera Deschampse," uvedl Löw na tiskové konferenci před úterním duelem proti Nizozemsku v Hannoveru. "Nabídli nám, že můžeme strávit noc v jejich hotelu a že nám uvolní své pokoje. Také počkali, než bylo jasné, že poletíme rovnou do Německa," dodal Löw.

Němci měli původně po zápase strávit noc v hotelu a odletět z Paříže v sobotu v poledne. Po teroristických útocích ve francouzské metropoli, jež si vyžádaly 129 životů, však rovnou ze stadionu zamířili ráno na letiště a odcestovali charterovým letem.

Po nepříjemném zážitku německá federace zvažovala, že odvolá úterní duel s Nizozemskem, v neděli se však definitivně rozhodlo, že se hrát bude. "Poté, co jsme se na to vyspali, nám bylo jasné, že se zápas musí uskutečnit. Utkání vysílá jasný vzkaz svobody a demokracie a také solidarity s Francií," řekl Löw.

Ohroženo bylo také konání úterního duelu mezi Francií a Anglií ve Wembley, ale i ten se na přání obou týmů odehraje. "V sobotu jsme mluvili s představiteli francouzské federace, byli jsme i v kontaktu s prezidentskou kanceláří a byly dvě podmínky, aby se utkání uskutečnilo. Britské úřady chtěly mít jistotu, že to bude bezpečné, a také museli chtít hrát Francouzi. A to chtěli, převážně ze symbolických důvodů, a my jsme měli velkou radost, že jsme jim mohli vyhovět," řekl výkonný šéf anglické Fotbalové asociace Martin Glenn.

Je nám líto, video expirovalo.
Duel mezi Anglií a Francií se ve Wembley přece jen odehraje
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články