Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalový Most zůstává ve druhé lize

Most - Fotbalisté druholigového Baníku Most by měli sezonu dohrát. Mimořádná valná hromada dnes odmítla návrh na vystoupení ze všech soutěží ČMFS, hlavní akcionář SIAD se však hlasování zdržel. Čeká prý na audit a podle něj se rozhodne, jak bude klub dál financovat. Předseda představenstva Petr Kabíček po jednání řekl, že odchod ze soutěže může vyloučit. Navíc zůstává předsedou představenstva.

Valná hromada přišla do zjitřené atmosféry. Ještě před dvěma lety prvoligový klub se potácí ve spodní části tabulky a od pádu do ČFL ho zatím dělí pět bodů. Kvůli narušené statice nehraje na svém vlastním stadionu, navíc ho trápí finanční problémy. Sezonu ale podle všeho dohraje. "Zůstáváme v soutěžích registrovaných pod ČMFS," řekl Kabíček a možnost, že by klub ze soutěže odstoupil, na přímý dotaz vyloučil.

Prosinec ukáže, jak na tom Most je

Definitivní zažehnání krachu to ale neznamená. "Požadovaný audit dosud neproběhl, SIAD proto nemá dostatečné informace, a tedy ani podklady pro takto zodpovědné rozhodnutí. Tento bod SIAD spojuje s dohodou akcionářů o financování klubu," uvedl SIAD ve svém prohlášení. Jednotliví akcionáři, mezi něž patří i město a sám Kabíček, se mezi sebou plánují dohodnout na dalším financování. Jasno by mělo být v polovině prosince.

"Pracujeme na reklamních smlouvách, aby se příjmy klubu zlepšily. SIAD ve financování zůstane a byli bychom rádi, kdyby i město přidalo nějaké peníze, hlavně na mládežnickou akademii," řekl Kabíček. Rozpočet klubu je přitom na druholigové poměry solidní, letos se pohybuje v rozmezí 35 až 40 milionů korun, a i když se budou výdaje dál redukovat, i příští rok by měl zůstat na dolní hranici tohoto rozpětí. Téměř polovinu ovšem odčerpá provoz akademie a splátky starého úvěru, z nějž klub před lety financoval rekonstrukci stadionu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články