Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbaloví agenti si stěžují u disciplinárky na hráčskou asociaci

Praha - Asociace fotbalových agentů chystá společně s právní zástupkyní fotbalisty Václava Pilaře Kateřinou Radostovou podnět k disciplinární komisi FAČR na Českou asociaci fotbalových hráčů (ČAFH) a její místopředsedkyni Markétu Haindlovou. Ta se podle nich mohla při svých aktivitách v rámci hráčské asociace dopustit porušení etického kodexu. Tím údajně poškodila Pilaře a zkomplikovala mu chystaný přestup z Plzně do Wolfsburgu. Podnět podepsali kromě předsedy Asociace fotbalových agentů Pavla Pasky i místopředsedové asociace agentů Zdeněk Nehoda a Dalibor Lacina. Haindlová však provinění odmítá.

Podle Pasky se Haindlová dopustila prohřešku tím, že komentovala komplikovanou situaci kolem Pilařova vyjednávání s Wolfsburgem, aniž by znala podrobnosti a řídila se jen informacemi z médií. "Neměla v ruce jedinou smlouvu ani jiný dokument. Přesto vstupem do médií vše zhodnotila a prohlásila, že je smlouva neplatná. Poškodila tak hráče, jeho agenta i celou profesi agentů," uvedl Paska v prohlášení.

Haindlová se však brání tím, že reagovala na základě informací, které poskytl samotný hráčův agent Jiří Stejskal. "Fotbalista zároveň ČAFH při telefonickém jednání potvrdil, že smlouvu podepsal. Na základě těchto informací ČAFH vydala své stanovisko, které objektivně podle platných přestupových a jiných pravidel zhodnotilo situaci. Naše stanovisko bylo navíc podpořeno i mezinárodní hráčskou asociací FIFPro," uvedla Haindlová.

Na vině je prý fakt, že Stejskal nejprve tvrdil, že Pilař smlouvu s Wolfsburgem podepsal, později se však jednalo pouze o dohodu. "Mrzí nás, že následně při jednání asociace hráčských agentů bylo stanovisko pana Stejskala zcela změněno. Údajně smlouva podepsána nebyla, což musel pan Stejskal od počátku vědět. ČAFH se jen snažila zjistit, co se vlastně stalo, proto jsme kontaktovali i Wolfsburg. Což nám bylo rovněž vyčteno. Přitom jako subjekt hájící zájmy hráčů jsme tak museli jednat," dodala Haindlová.

Asociace agentů přesto zašle disciplinárce podnět k prošetření Haindlové, která je kromě místopředsedkyně hráčských odborů také předsedkyní Odvolací a revizní komise. "Připravujeme podnět k zahájení disciplinárního šetření, zda nedošlo k porušení etického kodexu. Podnět zní na hráčskou asociaci i slečnu Haindlovou, která místo aby chránila hráče, tak mu zkomplikovala přestup. Navíc kvůli tomu musel i před disciplinární komisi," řekla Pilařova advokátka Radostová.

Podle Haindlové však ČAFH nenese vinu na zkomplikování celé situace. "Skutečnost, že celá kauza byla medializována, není způsobena ČAFH, jelikož se poprvé kauza s razantním vyjádřením agenta Stejskala objevila v tisku před tím, než ČAFH na celou situaci vůbec mohla reagovat. A to, že hráč stanul před Disciplinární komisí, není přeci důsledkem činnosti ČAFH, nýbrž činností toho, kdo celou situaci medializoval," řekla Haidlová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články