Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalisty Teplic opět povede Petr Rada

Teplice - Staronovým trenérem prvoligových fotbalistů Teplic se stal bývalý reprezentační kouč Petr Rada, který naposledy vedl Liberec. Rada už v Teplicích dvakrát v kariéře působil v sezonách 2000/2001 a 2007/2008 a dnes v severočeském klubu podepsal roční kontrakt. Oznámil to ředitel klubu František Hrdlička.

Po letošním ročníku v Teplicích po třech letech skončil kouč Jiří Plíšek, a když dvaapadesátiletý Rada nečekaně opustil Liberec, byl právě on hlavním kandidátem na obsazení uvolněného místa na teplické lavičce. Proto dnešní dohoda Rady s vedením klubu není překvapením.

"Rychle jsme našli společnou řeč. S ředitelem Hrdličkou se navíc už dlouho známe, takže jsme museli doladit jen pár formalit. Na tu práci se těším," přiznal Rada, který se s teplickými svěřenci potká 20. června na startu letní přípravy. Nabídek na nové působení v české nejvyšší lize měl někdejší reprezentační kouč více. Zajímala se o něj prý například Mladá Boleslav.

Je nám líto, video expirovalo.
Rada se vrací do Teplic

Z Liberce Petr Rada odešel po neshodách s vedením klubu, které trenérovi nechtělo povolit posilování hráčského kádru. "Žádal jsem doplnění týmu. Myslel jsem si, že klub bude ochoten tři čtyři hráče nakoupit. Ambice nás všech by měly být ty nejvyšší," stěžoval si podle serveru iDnes Rada.

Bývalý obránce pražské Dukly a reprezentace si na svá předchozí angažmá v Teplicích uchoval dobré vzpomínky, i proto ho láká možnost navázat na svoji předchozí práci. "Ale neberu to tak, že potřetí vstupuju do jedné řeky. V klubu se toho za ty tři roky, co jsem byl pryč, tolik nezměnilo. Zůstali tu skoro všichni lidé, s nimiž jsem se potkával i dřív. V Teplicích je všechno zaběhnuté, klub je stabilizovaný, má dobré zázemí a já budu moci v klidu pracovat. Snad to bude radost pro všechny, i když svízelné situace přijdou," uvedl Rada.

Teplice v současnosti bojují ve středu ligové tabulky. Pro severočeský klub to však znamená neúspěšnou sezónu. Ještě minulý ročník se tepličtí fotbalisté prali o příčky nejvyšší, a dokonce si zahráli 4. předkolo Evropské ligy proti Hapoelu Tel-Aviv. Právě kvůli podprůměrným výsledkům svých svěřenců ze svého postu odešel trenér Plíšek.

Rada proto nyní hledí k nové výzvě. "Trenér Plíšek tady strávil tři roky, za které musel odvést kvalitní práci, i když ji nechci a ani nemůžu hodnotit. Ale desáté místo bylo naposledy pro Teplice určitě zklamání. Takže chceme jít nahoru," přál si Rada.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články