Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Verbíř dá v sobotu sbohem ligovému fotbalu

Teplice - Teplický fotbalista Pavel Verbíř v sobotu proti Slovácku odehraje svůj poslední ligový zápas. V osmatřiceti letech se hráč, který celou profesionální kariéru v nejvyšší soutěži spojil se severočeským klubem, rozhodl ukončit kariéru. Verbíř to oznámil na tiskové konferenci. Ofenzivní hráč nasbíral v české lize v barvách Teplic 378 startů a vstřelil 76 branek, desetkrát si zahrál také za reprezentaci, kde se střelecky prosadil dvakrát.

"Lidi mi půl roku říkají, ať ještě pokračuju, ale já chci končit s ovacemi a zdravý. Je to zvláštní pocit, cítím v sobě takové zdravé napětí, ale konce kariéry se nebojím," řekl Verbíř. I když dá sbohem vrcholovému fotbalu, Teplicím zůstane dál věrný. Ředitel klubu František Hrdlička počítá s tím, že se Verbíř od nové sezony ujme role sportovního manažera a zároveň vedoucího ligového mužstva. "Ale nechci být funkcionář, který za dva měsíce přibere dvacet kilo. Chci se dál udržovat, a když to čas dovolí, rád bych si občas zatrénoval i s ligovým týmem," uvedl Verbíř.

Ten už s díky odmítl nabídku řady severočeských klubů z nižších soutěží, které si přály, aby v jejich barvách Verbíř pokračoval s fotbalem. "Potěšilo mě to, ale chci, aby si mě lidi pamatovali jako Verbíře v teplickém dresu. Takže maximálně si půjdu zahrát za náš B tým. Jinam nechci," prohlásil Verbíř.

Je nám líto, video expirovalo.
Verbíř končí kariéru

Před svou ligovou rozlučkou má dvě přání. Ze všeho nejvíc si přeje, aby Teplice v sobotu Slovácko porazily a on si tak na závěr kariéry užil vítěznou radost se spoluhráči. A rád by ještě sám přidal branku. "Kdybych to okořenil třeba dvěma góly, bylo by to jenom dobře," podotkl Verbíř s úsměvem. Nesplní se mu však sen, aby se na ligovém trávníku potkal se svým synem Pavlem, který zatím hraje za teplický dorost a B mužstvo.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články