Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Fotbalisté do 19 let dostali v kvalifikaci od Španělů pět branek

Tallinn - Čeští fotbalisté do 19 let vstoupili do kvalifikačního turnaje o postup na mistrovství Evropy v Tallinnu vysokou porážkou 1:5 se Španělskem. Svěřence trenéra Aleše Křečka čekají ještě zápasy s Německem a domácím týmem, v boji o jediné postupové místo na červencový šampionát na Ukrajině však jejich šance rapidně klesly. Už v poločasu prohrávali Češi 0:2, po změně stran dostali ještě o jeden gól více. Za český tým se trefil pouze obránce glasgowského Celtiku Milan Mišůn.

Podle Křečka bylo Španělsko lepší a vyhrálo zaslouženě. "Nemuselo to ale být takovým rozdílem. Až do stavu 1:3 nemám hráčům co vytknout, hráli to, na co měli. Individuální kvality obou soupeřů byly neporovnatelné," uvedl trenér. 

Svým svěřencům však vyčítal ztrátu koncentrace v závěru zápasu. "Zbytečně vlastními chybami nabídli Španělsku ještě dva góly. To je samozřejmě škoda, protože výsledek 5:1 je krutý," poznamenal Křeček.

Kadlec s Chramostou chyběli

Nelíbila se mu ani Šuralova zbytečná žlutá karta. "Je pro něj druhá a vystavuje mu stop pro sobotní zápas s Německem. Ze stejného důvodu nebude moci nastoupit ani Čmovš. Změn v sestavě ale bude víc, nejen tyto dvě vynucené. Do hry se může vrátit Hušbauer, který kvůli kartám nemohl hrát teď," dodal Křeček. 

Jeho výběr je v estonské metropoli bez největších ofenzivních hvězd Václava Kadlece ze Sparty a mladoboleslavského Jana Chramosty, které kluby neuvolnily. 

Druhé utkání s Německem sehraje český celek v sobotu od 16:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články