Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Falcao se vrací do Monaka, United nevyužili opci

Manchester - Kolumbijský kanonýr Radamel Falcao, který se protrápil letošním ročníkem Premier League v dresu Manchesteru United, míří zpět do Monaka, alespoň do té doby, než případně přestoupí do jiného klubu. Falcao po návratu z dlouhodobého zranění kolene nastřílel v letošní sezoně v lize pouze čtyři góly a tým z Old Trafford tak nevyužil opci na jeho příchod po hostování.

Radamel Falcao v dresu Manchesteru United
zdroj: Reuters

Devětadvacetiletému útočníkovi se na ostrovech nedařilo, v 29 zápasech vstřelil jen čtyři branky. Za Falcaův přestup by Manchester musel údajně zaplatit 43,2 milionu liber (1,67 miliardy korun).

Bývalý hráč Porta a Atlética Madrid, který za United naposledy skóroval 31. ledna a podle médií týdně vydělával 260 tisíc liber (asi deset milionů korun), se tak vrátí do francouzské ligy.

Podle deníku Guardian má Falcao v úmyslu zůstat v Premier League například v dresu Chelsea či Arsenalu, zdali ale některý ze jmenovaných klubů sáhne po kolumbijském forvardovi, není vůbec jisté.

United by tak v příští sezoně mohli usilovat o posilu v útočné řadě, vedení prý přijme nabídky i na nizozemského forvarda Robina van Persieho. Na severozápad Anglie by se měl v létě z hostování v Realu Madrid vrátit Javier Hernández, zdali si však klub ponechá i jeho, je otázkou. Louis van Gaal v uplynulém ročníku Premier League prodal i odchovance Dannyho Welbecka, dával však šanci jinému absolventu akademie United Jamesi Wilsonovi.

Otazníky zůstávají i nad případným odchodem nejdražší posily v historii Premier League Ángela di Maríi. Argentinskému záložníkovi se stejně jako Falcaovi letos na Old Trafford příliš nedařilo, a trenér Van Gaal již před několika týdny uvedl, že budoucnost finalisty loňského mistrovství světa záleží na hráči samotném. "Myslím si ale, že v United zůstane," dodal nizozemský kouč.

Zdroj
ČTK, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články