Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Premier League opouští Hull, Gerrardova rozlučka skončila nevídaným výpraskem

Londýn - V Premier League se rozuzlily poslední zápletky sezony. Ze soutěže spolu s Burnley a QPR sestupuje Hull, který v klíčovém utkání nedokázal porazit Manchester United. Evropskou ligu si zahraje Tottenham a Liverpool, třetí místo a jistou kvalifikaci do Ligy mistrů si zajistil Arsenal. Gerrardova rozlučka s Liverpoolem nedopadla vůbec dobře, Reds podlehli na hřišti Stoke vysoko 1:6. Petr Čech si zachytal zřejmě v posledním utkání za Chelsea, která zvítězila nad Sunderlandem 3:1.

Steven Gerrard (vpravo) po utkání na hřišti Stoke
zdroj: Reuters autor: Reuters Staff

Čecha sice po půlhodině překonal Steven Fletcher, anglický mistr ale odpověděl po deseti minutách, kdy z penalty vyrovnal Diego Costa. Další branky Chelsea přidal po přestávce Loic Rémy a zajistil Chelsea tři body. Londýnský tým tak mohl pohár pro vítěze Premier League převzít po dalším vítězném zápase.

Petr Čech odchytal v brance londýnského týmu pravděpodobně poslední soutěžní zápas, v létě po 11 letech Chelsea nejspíš opustí. Definitivně se s Blues rozloučil útočník Didier Drogba, kterého po střídání v 30. minutě odnesli mimo hřiště spoluhráči.

V Premier League hráli naposledy také Frank Lampard a Steven Gerrard, přičemž oba při derniéře zaznamenali branku. Zatímco Lampard ale pomohl k výhře Manchesteru City nad Southamptonem 2:0, Gerrard pouze zmírnil demolici Liverpoolu na hřišti Stoke. Byla to nejvyšší prohra, kterou liverpoolský kapitán v sedmnáctileté klubové kariéře utrpěl.

Reds zároveň přišli o páté místo, na kterém je po výhře 1:0 na hřišti Evertonu vystřídal Tottenham. V posledním kole se ještě hrálo o záchranu, kterou si nakonec po výhře 2:0 nad West Hamem zajistil Newcastle. Severoanglický tým zvítězil poprvé od února a k sestupu odsoudil Hull, jenž se s elitní soutěží rozloučil bezbrankovou remízou s Manchesterem United.

Vedle Stoke se střelecky zadařilo v posledním kole také Arsenalu a Leicesteru. Svěřenci Arsénea Wengera po hattricku Thea Walcotta porazili West Bromwich 4:1. V sestavě "Kanonýrů" se vůbec neobjevil Tomáš Rosický, kterému Arsenal tento týden prodloužil smlouvu. Leicester nasázel pět branek do sítě sestupujícího QPR (5:1).

West Ham hledá nového trenéra, u týmu končí Allardyce

Trenér Sam Allardyce skončil po čtyřech letech na lavičce fotbalistů West Hamu. Vedení klubu po posledním zápase sezony anglické Premier League na Twitteru potvrdilo předchozí spekulace, že s šedesátiletým koučem neprodlouží smlouvu. Allardyce s West Hamem v roce 2012 postoupil do nejvyšší soutěže a klub v Premier League vždy udržel. U fanoušků londýnského klubu si i přesto velkou oblibu nezískal.

Aktuální ročník United uzavřeli prohrou 0:2 v Newcastlu, který se díky tomu udržel mezi elitou, West Ham skončil dvanáctý. "Klub začal s hledáním nového trenéra, rozhodli jsme se neprodloužit Samovi Allardycemu smlouvu," uvedl West Ham takřka okamžitě po závěrečném hvizdu. "Zanechává klub ve výrazně lepším stavu, než v jakém ho přebíral, a za to je mu představenstvo vděčné," dodali zástupci klubu. 

Výsledky Premier League

Arsenal - West Bromwich 4:1 (4., 14. a 37. Walcott, 17. Wilshere - 57. McAuley), Aston Villa - Burnley 0:1 (6. Ings), Chelsea - Sunderland 3:1 (70. a 88. Rémy, 37. Costa z pen. - 26. Fletcher), Crystal Palace - Swansea 1:0 (57. Šamach), Everton - Tottenham 0:1 (24. Kane), Hull - Manchester United 0:0, Leicester - QPR 5:1 (16. Vardy, 44. Albrighton, 51. Ulloa, 52. Cambiasso, 86. Kramarič - 57. Austin), Manchester City - Southampton 2:0 (31. Lampard, 88. Agüero), Newcastle - West Ham United 2:0 (54. Sissoko, 85. Guttierez), Stoke - Liverpool 6:1 (22. a 26. Diouf, 30. Walters, 41. Adam, 45. N'Zonzi, 87. Crouch - 70. Gerrard). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články