Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Změny na soupisce Slavie pro EL. Klub zapsal Baha či Deliho, nevešel se Kačaraba

Hned tři změny udělala fotbalová Slavia na soupisce pro jarní část Evropské ligy. Pražané dopsali dva obránce Alexandera Baha se Simonem Delim a záložníka Jakuba Hromadu. Nedostalo se naopak na jednu ze zimních posil zadáka Tarase Kačarabu.

Alexander Bah
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/ autor: Paprskář Pavel

Podle pravidel Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) mohou jednotlivé kluby udělat oproti podzimu jen tři změny na soupisce. Pražané vyřadili trojici, která odešla na hostování. Jde o obránce Ondřeje Karafiáta, záložníka Tomáše Malinského a útočníka Petara Musu.

Z nových posil se slávisté rozhodli dopsat dvojici obránců, Dána Baha a Deliho z Pobřeží slonoviny, kterého úřadující český mistr a lídr ligové tabulky získal na začátku týdne na hostování z Brugg. Pražané doplnili ještě navrátilce z hostování v Liberci Hromadu. Vzhledem k tomu, že bylo možné udělat jen tři změny, zůstal na soupisce i zraněný stoper David Hovorka.

Situací ve Slavii se zabýval Fotbal fokus podcast:

Na další se nedostalo. Evropskou ligu si na jaře nezahraje ukrajinský stoper Kačaraba, který přišel do Slavie v zimě na hostování s opcí z Liberce. Z aktuálního kádru zůstali mimo soupisku pro pohárovou soutěž také další navrátilci z hostování záložník Michal Beran a útočníci Mick van Buren s Júsufem Hilálem.

Slavia vstoupí do jarní části Evropské ligy 18. února, kdy v prvním zápase úvodního kola vyřazovací fáze přivítá anglický Leicester. Odvetu odehraje o týden později venku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články