Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

VAR byl se mnou. Teď už to bude na správné vlně, věří kanonýr Jurečka

Zvednutá ruka rozhodčího na znamení ofsajdu, pozastavené oslavy, chvíle čekání, rozhodnutí VAR a gól platí. Útočník Václav Jurečka prožíval úlevu poté, co vyrovnávacím gólem pomohl fotbalistům Slavie k remíze 1:1 s Dniprem v odvetě 3. předkola Evropské ligy. Devětadvacetiletý nejlepší střelec minulého ligového ročníku věří, že po prvním gólu se znovu rozstřílí.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Dnipro – Slavia s ohlasem

"Gól nám pomohl, dát pro soupeře tři branky je pak strašně těžké, takže jsme jim dali takovou psychologickou tečku," řekl Jurečka.

Vstup do zápasu přitom nebyl pro Slavii zdaleka optimální, navíc Dnipro vstřelilo gól na konci prvního poločasu. "Vstoupili jsme do zápasu vlažně. Ale vytvořili jsme si řadu šancí. Kombinaci jsme měli strašně pomalou, drželi jsme balon na naší polovině, což byla voda na mlýn pro soupeře. Hrozil ze ztrát, které jsme měli. Naštěstí z toho dal jen jeden gól," popsal Jurečka.

Na začátku 53. minuty poslal do sítě míč po kolmici od Lukáše Provoda, španělští sudí na trávníku ale nejprve signalizovali ofsajd. Po konzultaci s videorozhodčím byl gól uznán. "Těší mě, že to dneska vyšlo a i VAR byl se mnou. Teď už to bude na správné vlně," věří slávistický kanonýr.

Český reprezentant skvělým závěrem minulé sezony získal pomyslnou korunu pro krále prvoligové střelecké tabulky, v úvodních pěti soutěžních zápasech tohoto ročníku se ale neprosadil. "Podobnou situaci jsem zažil i na Slovácku, zkraje ročníku se mi tenkrát také příliš střelecky nedařilo. Věděl jsem, že nesmím propadnout panice a musím se to snažit urvat, což se v důležitý moment naštěstí podařilo," uvedl Jurečka.

"Cítím úlevu, že jsem to konečně protrhl. Také minulou sezonu jsem gólově otevřel v Evropě, tak doufám, že nabere stejný směr. Snad mi to pomůže do další práce," doplnil bývalý útočník Slovácka.

V závěrečném 4. předkole si Pražané zahrají o účast ve skupině s jiným ukrajinským týmem Zorjou Luhansk. "Další kolo jsme příliš neřešili, důležitá pro nás byla hlavně odveta s Dniprem. Trenéři nás na čtvrtek určitě dobře připraví, cíl je jasný. Nejdříve ale musíme zvládnout nedělní (ligový) duel s Baníkem Ostrava," poznamenal Jurečka.

Ocenil, že za jeho týmem dorazila do Košic, kde Dnipro hrálo v nuceném azylu, více než tisícovka fanoušků. "Neskutečné, klobouk dolů, že vyrazili takovou dálku (vlakem). Zase a znovu jsme se cítili jako doma," pochvaloval si Jurečka.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Slavia Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články