Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Úplně jsme ztratili nit, uznal Klopp po nečekaném výprasku s Atalantou

Velké rozčarování cítil po domácím debaklu 0:3 v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy s Bergamem trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp. Svůj tým na hřišti nepoznával. Největší favorit soutěže podal podle německého stratéga jeden z nejhorších výkonů v sezoně a prohrál zcela zaslouženě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool – Atalanta

Šestý tým Serie A poslal do vedení ve 38. minutě útočník Gianlucca Scamacca, který loni hrál v Anglii za West Ham. Po hodině přidal i druhou branku a překvapení dokonal v 83. minutě Mario Pašalič. Bergamo navázalo proti Liverpoolu na venkovní vítězství 2:0 ze skupinové fáze Ligy mistrů v ročníku 2020/21 a po Barceloně a Realu Madrid je teprve třetím týmem, jenž v evropských pohárech dvakrát vyloupil Anfield.

Klopp si na tiskové konferenci mimo jiné posteskl, že Liverpool zkrátka odehrál velmi špatný zápas. "Začali jsme dobře, ale pak jsme úplně ztratili nit. Předvedli jsme nejhorší výkon za hodně dlouhou dobu, naprosto zasloužená porážka," prohlásil domácí trenér.

"Byli jsme všude a zároveň nikde, hráči byli neustále mimo své pozice. Vůbec jsem nás nepoznával, opravdu zvláštní. Chyběla nám taktická disciplína. Atalanta naopak hrála skvěle, jejich styl nadělal problémy už více týmům," přidal šestapadesátiletý Němec, jehož svěřenci v osmifinále vyřadili pražskou Spartu.

Fotbalisté Bergama se radují z gólu v Liverpoolu
zdroj: REUTERS

Liverpool teprve potřetí v evropských pohárech utrpěl doma porážku o tři góly. V letech 2014 a 2023 podlehl v Lize mistrů 0:3 a 2:5 Realu Madrid.

Klopp po čtvrtečním střetnutí nechtěl mluvit o postupových šancích před odvetou v Bergamu. "Určitě to musíme zkusit, chceme vyhrát každý zápas, ale teď rozhodně nemůžeme vyhlašovat žádná velkohubá prohlášení. Ani o tom ještě nechci přemýšlet, nejprve se musíme soustředit na nedělní ligové utkání s Crystal Palace," podotkl.

Zkušený kouč po sezoně po devíti letech na lavičce Liverpoolu skončí. S klubem se rozloučí minimálně ziskem Ligového poháru. V Premier League jsou Reds o skóre druzí za vedoucím Arsenalem, jen o bod zpět jsou obhájci titulu z Manchesteru City.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články