Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

To, co cítím k Arsenalu, půjde stranou. S Villarrealem chci do finále, burcuje Emery

V letech 2014/16 vyhrál Evropskou ligu třikrát v řadě se Sevillou, následně opanoval francouzskou ligu s Paris Saint-Germain. Na lavičce Arsenalu však trenér Unai Emery zažil řadu zklamání, trofej nezískal a po osmnácti měsících byl odvolán. Bude se proti svému bývalému zaměstnavateli radovat jako kouč Villarrealu? Sestřih utkání Villarreal - Arsenal sledujte po přímém přenosu druhého semifinále Manchester United - AS Řím na ČT sport.

Unai Emery na lavičce Villarrealu
zdroj: REUTERS

Rodák z Hondarribie se "Gunners" ujal v květnu 2018 po legendárním Arsénu Wengerovi. Očekávání, která ho z předchozích angažmá předcházela, ovšem nenaplnil.

Celek ze severního Londýna sice v nadcházející sezoně dovedl do finále Evropské ligy, ale v něm kousal jednoznačnou porážku 1:4 s Chelsea. Funkce kouče byl zbaven v listopadu 2019 po sérii neuspokojivých výsledků v Premier League. 

"Historie Arsenalu je proslulá po celém světě, pro mě bylo ctí ho trénovat. Momentálně si vážím šance ve Villarrealu, kde jsem šťastný," řekl Emery, jenž byl jmenován trenérem španělského mužstva v červenci 2020. 

Fakt, že v semifinále druhé nejprestižnější soutěže starého kontinentu čeká jeho svěřence Arsenal, bere s nadhledem. "To, co k němu cítím, půjde stranou. Veškerou energii vložím do toho, abych zajistil, že Villarreal bude mít navrch," konstatoval.

Pohárová sezona bez jediného zaváhání

Ambice klubu v Evropské lize podtrhuje skutečnost, že v ní během aktuálního ročníku nenašel přemožitele a v play-off vyhrál všech šest zápasů. Do semifinále postoupil přes Dinamo Záhřeb, které zdolal 1:0 a 2:1.

Fotbalisté Villarrealu oslavují gól v Evropské lize
zdroj: imago sportfotodienst autor: Omar Arnau

V La Lize však "Žlutá ponorka" nezáří. Po nedělní porážce 1:2 s favorizovanou Barcelonou klesla v tabulce na sedmé místo, a pokud chce na podzim čeřit vodu v Champions League, musí Evropskou ligu vyhrát.

Arsenal, který v generálce prohrál s Evertonem 0:1 a v Premier League okupuje až desátou pozici, je v totožné situaci. "Když mají svůj den, jsou opravdu skvělí  v sezoně jsme to viděli mnohokrát. Ale to stejné platí i pro nás," upozornil Emery.  

"Očekávám i proto vynikající dvojzápas bez ohledu na to, že jsem Arsenal nedávno vedl. Chci s Villarrealem do finále," dodal.

Předpokládané sestavy:

Villarreal: Asenjo - Foyth, Albiol, Torres, Estupinan - Chukwueze, Parejo, Capoue, Trigueros - Moreno, Alcacer.

Arsenal: Leno - Chambers, Holding, Gabriel, Xhaka - Partey, Ceballos - Saka, Odegaard, Pepe - Lacazette.

Zdroj
BBC, UEFA.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články