Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ten Hag kvitoval reakci Manchesteru po liverpoolské ostudě a chválil Fernandese

Na sedmigólovou "facku" v Liverpoolu odpověděli fotbalisté Manchesteru United nejlepším možným způsobem. V úvodním osmifinále Evropské ligy deklasovali Betis Sevilla 4:1 a potěšili trenéra Erika ten Haga. Ten navzdory historické porážce postavil do utkání se španělským soupeřem stejnou sestavu, aby dal hráčům možnost odčinit předchozí výkon.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United – Betis Sevilla

Manchester poslal do vedení ve formě hrající Marcus Rashford, ale ještě před přestávkou vyrovnal Ayoze Pérez. Po změně stran během šesti minut skórovali Antony s Brunem Fernandesem a konečný výsledek stanovil Wout Weghorst. United částečně napravili ligový debakl, jímž vyrovnali svou nejvyšší porážku v historii.

"Rozhodně je to reakce, jakou jsem si představoval. Řekli jsme si, že to hodíme za hlavu a otřepeme se. Odehráli jsme celkem dobrý první poločas, mohli jsme vést 3:0, ale pak jsme se dopustili chyby a do kabin šli za stavu 1:1. Ve druhém poločase jsme se ovšem zvedli a předvedli velmi dobrý výkon," uvedl Ten Hag.

Nasazením stejné základní sestavy jako v Liverpoolu dal hráčům příležitost debakl odčinit. "Ano, bylo to tak. Zároveň jsem si ale říkal, že to je nejlepší sestava na Betis. Odehráli jsme 22 zápasů s jedinou porážkou a ve 23. utkání přišla drtivá. Nelze však najednou ignorovat předchozích 22 zápasů, když tým hrál hodně dobře," prohlásil třiapadesátiletý stratég.

Ocenil kapitána Fernandese. "Podle mě to byl nejlepší hráč na hřišti, ukázal svou osobnost. Požádal jsem ho, aby hrál trochu hlouběji, a povedlo se mu to dokonale. Tvořil hru ze zadních pozic, měnil rytmus zápasu a rozdal spoustu dobrých přihrávek mezi řadami, díky čemuž jsme si vytvořili spoustu šancí," mínil Ten Hag.

Fotbalisté Manchesteru United se radují z gólu v síti Betisu Sevilla
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Odveta na hřišti pátého celku španělské ligy se odehraje příští čtvrtek. "Určitě to bude nebezpečné utkání, Betis je fantastický tým. Na podzim vyhrál v Evropské lize skupinu, v lize remizoval s Realem Madrid. Musíme předvést dobrý výkon, jestli chceme postoupit," měl jasno Ten Hag, jehož svěřenci ve 2. kole EL vyřadili jiný španělský celek Barcelonu.

Ani trenér Betisu Manuel Pellegrini nepovažuje odvetu jen za formalitu. "Nemyslím si, že by ve fotbale někdy bylo po jednom utkání rozhodnuto. Doma nás čeká dalších 90 minut a od první minuty se musíme pokusit výsledek otočit. Proti tak těžkému týmu to nebude snadné, ale pokusíme se o to," zdůraznil někdejší kouč Manchesteru City.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články