Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Talentovaný mladík Černý: Hrát za Ajax je velká škola

Amsterdam - Ofenzivní hráč Ajaxu Amsterdam Václav Černý si ve čtvrtek připsal premiérový start v pohárech. Sedmnáctiletý fotbalista nastoupil v 85. minutě úvodního duelu 4. předkola Evropské ligy proti Jablonci. "Užívám si to, je to velká škola. Tím, že to byl Jablonec, jsem jednoznačně chtěl o to víc nastoupit," řekl český talent, který za Ajax nastoupil poprvé o víkendu proti Tilburgu a hned se podílel na jednom ze tří gólů.

Je nám líto, video expirovalo.
Černý: Užívám si každý zápas za Ajax

Z Černého už po několika dnech po víkendové premiéře opadla nervozita. Podle svých slov se cítil zkušenější. "Určitě to bylo o něco lepší. Bylo méně lidí, takže to bylo příjemnější," řekl v rozhovoru pro Českou televizi.

Speciální pokyn od trenérů před svým nástupem na trávník nedostal. "Oproti víkendu to bylo všechno normálnější," dodal hráč, který pořád patří do juniorky Ajaxu. "Člen áčka jsem byl teď na dva zápasy a pár tréninků. Ale jsem rád, že mohu být s takovými hráči v jedné kabině," uvedl Černý, jemuž k prosazení v Nizozemsku pomohlo i to, že se rychle naučil tamní jazyk. "Bylo to těžké, ale teď už se normálně cítím lépe, když mluvím více holandsky než česky," doplnil útočník.

Václav Černý: "Nosit dres Ajaxu, to je úžasné. Budu dělat vše proto, abych ho nosil ještě dlouho."

Doufá, že v odvětě příští týden dotáhne jeho tým proti Jablonci dvojzápas do konce a postoupí do základní skupiny Evropské ligy do konce. "Vyhráli jsme jenom 1:0, ale všichni jsme tu hru viděli. Pojedeme tam stejně, jako jsme byli připraveni na tento zápas. Jedem pro tři body, budeme chtít vyhrát větším rozdílem. Doufám, že pojedu také, ale kdybych nejel, snad to kluci zvládnou," usmíval se příbramský odchovanec.

S jeho příchodem na trávník v 85. minutě ožili i domácí fanoušci, u nichž si získal Černý rázem velkou popularitu. Šílenství pak rozpoutal v ochozech, když se poprvé dostal k míči a několika kličkami umotal obránce Filipa Nováka. "Cítím, že mě tu mají rádi. Nevím, čím to je, ale jsem za to jedině rád. Když vám zatleská 30 tisíc lidí, tak vás to povzbudí," pochvaloval si. "Byl čerstvý, hned to tam začal motat a trochu už jsem nemohl. On je skvělý, přeju mu, aby rostl dál, aby se probojoval do základní sestavy," řekl Novák.

"Myslím, že jsem nezklamal, což je pozitivní, ale s trenérem jsme to z očí do očí nehodnotili. Je to mlůj druhý zápas, je to pro mě pořád speciální, snažím si to užívat. Zatím jsem odehrál nejvíc 15 minut. Takže nemůžu říct, jestli jsem na to připraven nebo ne. Důležité bude, až dokážu na takovéhle úrovni odehrát 90 minut," řekl Černý, který bude mít další šanci na sebe upozornit v neděli proti Nijmegenu.

Je nám líto, video expirovalo.
Černý dával Novákovi z Jablonce zabrat
Zdroj
ČT sport, ČTK, Twitter

Hlavní zprávy

Nejčtenější články