Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta má před Southamptonem další starosti. Mimo jsou Lafata i Holek

Praha - Fotbalisté Sparty řeší před čtvrteční odvetou základní skupiny Evropské ligy další nepříjemnosti. Už tak početná marodka se ještě rozšířila o útočníka Davida Lafatu a záložníka Mario Holka. Netrénují a jsou v péči lékařů, protože mají teplotu. "Ještě se to zhoršilo," přiznal trenér David Holoubek, který ví, že favoritem duelu bude Southampton, ale Spartu chce takticky dobře připravit. K postupu do jarní fáze jí stačí pouhý bod. Podrobný textový on-line přenos sledujte na webu ctsport.cz ve čtvrtek od 19:00.

Holoubek nemůže počítat ani s vykartovaným Matějem Pulkrabem a dlouhodobě zraněnými hráči, mezi nimiž jsou mimo jiné Tomáš Rosický, Martin Frýdek nebo Václav Kadlec s Lukášem Váchou.

Naopak oproti nedělnímu duelu s Karvinou však můžou nastoupit Bořek Dočkal s Ondřejem Mazuchem, kteří v domácí lize nehráli kvůli disciplinárním trestům. "Je to pro nás strašně důležitá věc. Jsem rád, že se můžou s námi připravovat na takhle důležitý zápas," uvedl Holoubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta před EL v problémech: Lafata i Holek jsou nemocní

"Favoritem jsou určitě Angličané. Chceme se ale takticky připravit stejně dobře, jako na Inter, nebo Hapoel," dodal. "Něco měnit se mi vzhledem k důležitosti zápasů nezdá vhodné a asi není ani důvod," uvedla mladá trenérská kometa. Zda Lafata a Holek do zápasu nenastoupí, se realizační tým rozhodne zítra.

Vedení klubu očekává návštěvu okolo 17 tisíc fanoušků, Sparta bude hrát kvůli nevyhovující barvě dresů hostů výjimečně ve žlutých dresech. Holubek ale prý pověrčivý není a že nebude mít mančaft k dispozici stabilní domácí sadu mu nevadí. "Zvládneme to i ve žlutém. V těch dresech už jsme byli úspěšní a pěvně věřím, že v tom budeme pokračovat," řekl Holoubek. "V minulé sezoně jsme měli ve žlutých dresech úspěch proti Krasnodaru, Laziu, nebo Thunu. Uvidíme, jak to dopadne zítra," dodal obránce Costa.

"Postoupit z takové skupiny by bylo hezké pro všechny sparťany, hráče nebo fanoušky. A pro český fotbal," doplnil třicetiletý hráč ze Zimbabwe. Sparta dosud prohrála jen na Southamptonu, v základní skupině doma porazila Inter a s izraelským Hapoelem si poradila v obou zápasech.

V tabulce skupiny K má tak 9 bodů, o dva méně má Southampton, čtyři body Hapoel a na posledním místě se třemi body se krčí věhlasný Inter, který před týdnem vyměnil pod tíhou špatných výsledků v EL i Serii A trenéra, když Stefano Pioli nahradil Franka de Boera.

"Ten zápas v Southamptonu se úplně nepovedl. Hráli jsme na tři obránce, nepovedly se individuální výkony. S Interem přišel zlom, kdy ho kluci porazili, zahráli celkem slušně a pak tu výhru v Beerševě, která byla šťastná, ubránili jsme to a odvezli si tři body. Teď můžeme zápas před koncem bojovat o postup. Že jsme v takové situaci je skvělé," řekl Holoubek.

Ten dával v posledních utkáních kvůli početné marodce prostor mladým talentům z juniorky Sparty. "Trochu spoléhám na to, že někteří z kluků, třeba Filip Havelka či Václav Dudl, už nastoupili do hry a spoléháme, že jsou malinko otrkaní způsobem hry i fanoušky. Budou jim muset pomoci hráči, kteří jsou základními stavebními kameny hry, jako jsou Mazuch, Dočkal nebo Mareček," řekl Holoubek.

Je rád, že veřejnost podle něj začíná vnímat fakt, že Sparta věnuje mladým hráčům velkou pozornost. "Na Spartě se s mládeží pracuje dobře. Lidé vidí, že máme kluky, kteří jsou schopni skočit od utkání, být přínosní a celkem zajímaví. Za to hráčům patří dík, i trenérům, kteří jsou v tréninkovém centru na Strahově," uvedl Holoubek.

Ten zatím nemá potřebnou trenérskou licenci pro nejvyšší českou fotbalovou soutěž a udělená výjimka mu skončí v pátek. "Musí to převzít někdo jiný. Ale nepředpokládám, že by se něco měnilo z hlediska vedení týmu, tréninku a koučinku při zápasech," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články