Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slávistům budou v Bordeaux chybět kvůli trestu fanoušci. Musíme si je představit, říká Ngadeu

Bude to chtít představivost nebo zkrátka vědomí, že jim někdo přeje v Praze. Fotbalisté Slavie v předposledním utkání základní skupiny Evropské ligy si mohou zajistit postup, ale v důležitém utkání v Bordeaux nebudou mít kvůli disciplinárnímu trestu na stadionu své fanoušky. Přímý přenos důležitého duelu Slavie vysílá program ČT sport a web ctsport.cz od 18:30. 

Fotbalisté pražské Slavie
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Je to samozřejmě komplikované. Bude to asi poprvé, kdy budu hrát před publikem, kde nebudou žádní fanoušci Slavie. Jsou pro nás důležití, protože je to pro nás zdroj energie, tlačí nás dopředu," řekl slávistický obránce Michael Ngadeu.

"Budeme to muset tentokrát udělat nějak jinak. Budeme si muset představovat, že tu jsou nebo že nás aspoň podporují u televize, protože nemohli přijet," doplnil kamerunský stoper.

Slávističtí fanoušci pykají za výtržnosti v předchozím venkovním utkání v Kodani. Do Dánska jich dorazilo přes tisíc, někteří z nich ale při cestě na stadion hajlovali. Poté se na tribuně poprali mezi sebou a pak i s pořadatelskou službou. Při odchodu ze stadionu došlo i na konflikty s policií.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia jede nečekaně do Bordeaux v plné sestavě. Coufal je robocop, smál se Houštecký

V Bordeaux budou mít příznivci, kteří se budou projevovat jako fanoušci Slavie, v den utkání zákaz vstupu nejen do hlediště, ale i do vymezené zóny v okolí stadionu.

"Myslím, že je to škoda hlavně kvůli nim, protože každé venkovní utkání na takhle krásném stadionu je zážitek. Pro nás trenéry a hráče je to určitě nepříjemnost, protože třeba během zápasu v Kodani i v Petrohradu byla jejich podpora hodně znát. Je skvělé mít je na stadionu," uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"Musíme to brát jako fakt. Brát to tak, že i když tu nebudou, víme, kolik lidí nám bude fandit u televize. Takže pro nás se na trávníku nic nemění. Ale když hráči mají takovou podporu jako v Kodani, obrovsky jim to dodává energii. Že na to nejsou, v uvozovkách, v cizím prostředí sami," dodal Trpišovský.

Sám už prázdný sektor pro hosty zažil. "Když jsem trénoval v divizi a třetí lize, tak jsme fanoušky neměli, já jsem na to zvyklý. Na evropské úrovni to bude poprvé a doufám, že naposledy," uvedl Trpišovský, který v minulosti vedl například Horní Měcholupy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články