Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia si v Leicesteru zahraje o osmifinále EL. Vynuluje Vardyho a spol. i podruhé?

Po dvou letech se fotbalisté Slavie opět pokusí projít do osmifinále Evropské ligy. Na stadion Leicesteru přivezli remízu 0:0 z úvodního měření sil v Edenu a favoritem na postup zůstává soupeř, ale červenobílí věří, že anglického mistra z roku 2016 zaskočí. Přímý přenos utkání sledujte od 20:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Doma jsme s nimi hráli vyrovnaně, před odvetou nám to vlilo krev do žil. Jsme schopni se s nimi měřit. V odvetě se na nás určitě připraví, ale můžeme být sebevědomí. Když vstřelíme gól, čehož jsme schopni, můžeme klidně postoupit," řekl slávistický záložník Lukáš Provod.

Pražané hrají v pohárech jarní část podruhé za poslední tři sezony, zároveň však teprve podruhé od ročníku 2007/08. Pohárovým maximem posledního českého zástupce v soutěži je účast v semifinále Poháru UEFA z roku 1996.

Z šesti dvojzápasů UEFA, v nichž sešívaní v prvním střetnutí doma remizovali bez branek, slavili postup čtyřikrát. Předloni na úvod vyřazovací fáze EL uhráli proti Genku rovněž výsledek 0:0 a v Belgii zvítězili 4:1. Naposled ale po domácí bezbrankové remíze utrpěli v zářijové odvetě 4. předkola Ligy mistrů porážku 1:4 s Midtjyllandem.

Šance Slavie v Leicesteru rozebral mimo jiné i Fotbal fokus podcast:

"Máme dobré výchozí postavení, ale samozřejmě to bude hodně těžké. Leicester je světová špička s řadou hvězd i výhodou domácího prostředí. Má tam být neskutečný pažit. Moc se na to těšíme," uvedl asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

"Když si vzpomeneme na zápas v Genku, byl tam podobný trávník. Genk si myslel, že to bude pro ně velká výhoda. My tam ale dokázali zvítězit a dát čtyři góly. Nebránil bych se tomu, kdyby to dopadlo stejně tak," dodal.

Trpišovský: Musíme chytit začátek

Slavia se představí v Anglii po dvou letech. Předloni ve čtvrtfinále EL prohrála 3:4 na stadionu Chelsea a po domácí porážce 0:1 ze soutěže vypadla. Na anglické půdě červenobílí v pěti duelech nezvítězili a v roce 2007 tam utrpěli nejvyšší debakl v pohárech - 0:7 od Arsenalu.

"S Chelsea jsme doma v závěru dostali gól, který nás v odvetě nutil hrát víc dopředu. V Londýně jsme pak nezachytili úvod, postup nám tam utekl v prvních 30 minutách. Tohle bude rozhodující. Leicester bude hrát doma, bude se cítit líp, bude mu vyhovovat hřiště. Musíme chytit začátek, ne jako s Chelsea," upozornil slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Souček před odvetou v Leicesteru drží pěsti Slavii

Zatímco Slavia o víkendu v obměněné sestavě jen remizovala 1:1 v Teplicích, Leicester vyhrál na hřišti ambiciózní Aston Villy 2:1 a na třetím místě Premier League má nadále stejně bodů jako druhý Manchester United. 

"Úžasné vítězství a teď už se soustředíme na odvetu. Výsledek 0:0 z prvního utkání je dobrý. Je skvělé, když venku v pohárech udržíte čisté konto. Dává nám to perfektní výchozí pozici na doma, kde jsme už dokázali velké věci," má jasno trenér Leicesteru Brendan Rodgers.

Jeho protějšek Trpišovský, který před týdnem odkoučoval 50. zápas v pohárech, se musí obejít bez zraněných Davida Hovorky s Petrem Ševčíkem a rekonvalescenta Stanislava Tecla. Nejistý je start Tomáše Holeše, Alexandera Baha a Ondřeje Lingra.

Předpokládané sestavy:

Leicester: Schmeichel - Amartey, Evans, Söyüncü, Thomas - Choudhury, Ndidi, Tielemans - Albrighton, Barnes - Vardy.

Slavia Praha: Kolář - Bah (Masopust), Kúdela, Zima, Bořil - Hromada, Provod - Sima, Stanciu, Olayinka - Kuchta.

Absence:

Leicester: Iheanacho (3 ŽK), Fofana, Justin, Pérez, Praet, Maddison (všichni zranění). 

Slavia Praha: Hovorka, Ševčík (oba zranění), Tecl (rekonvalescence), Holeš, Bah, Lingr (všichni nejistý start).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články