Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slavia poznala bundesligovou sílu, z Leverkusenu si veze jednoznačnou porážku

Souboj o první místo se změnil v suverénní jízdu Leverkusenu. Bayern totiž v závěrečném duelu skupinové fáze Evropské ligy deklasoval pražskou Slavii 4:0 a přeskočil ji v tabulce. V úvodním dějství zúročil Leon Bailey hned dvakrát aktivitu Patrika Schicka a konečný výsledek stanovili po změně stran Moussa Diaby s Karimem Bellarabim. Nutno podotknout, že domácí fotbalisté spálili ještě řadu stoprocentních šancí. 

Leon Bailey z Leverkusenu oslavuje gól v síti Slavie
zdroj: REUTERS

Vršovický celek i tak utrpěl nejvyšší porážku pod trenérem Jindřichem Trpišovským a poprvé od února 2014 a ligovém debaklu 1:5 v Olomouci prohrál soutěžní zápas o čtyři góly.

Bayer otevřel skóre v 8. minutě. Bellarabi hledal před brankou Schicka, který míč minul, ale Bailey už síť rozvlnil. Na opačné straně vyslal dělovku zpoza vápna Musa, nicméně pouze doprostřed branky, kde byl připraven gólman Lomb. Ten za německý klub nastoupil po osmi letech teprve do druhého soutěžního duelu a opět v něm udržel čisté konto.

Domácí mohli krátce nato přidat druhou trefu. Schick přihrál ve vápně Baileymu, jehož střelu vytáhl brankář Kolář na roh.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayer Leverkusen – Slavia Praha

Po necelých dvaceti minutách nahradil Stanciu zraněného hostujícího záložníka Ševčíka. Kolář poté vyrazil Bellarabiho střelu před volného Sinkgravena, který sice dostal míč do sítě, podle rozhodčího však z ofsajdu.

Ve 32. minutě se ale druhý tým Bundesligy prosadil. Schickova hlavička po Amiriho centru skončila na tyči, jenže míč se odrazil k nehlídanému Baileymu - 2:0.

Do druhého poločasu už nezasáhlo útočné duo Bailey - Schick, které trenér Peter Bosz vystřídal. Právě jeden ze střídajících hráčů Diaby v 59. minutě zblízka prostřelil Koláře a přidal definitivní pojistku.

"První poločas jsme hráli jednoznačně špatně, scházel nám pohyb. V kabině jsme si řekli, že nemáme co ztratit a že na ně vylezeme víc. To se chvilku dařilo, ale pak jsme dostali hloupý gól, který nás srazil na kolena," uvedl slávistický kapitán Jan Bořil.

V 82. minutě si soutěžní debut za sešívané odbyl osmnáctiletý slovenský záložník Rigo. Hosté nejvýrazněji ohrozili Lomba o pět minut později. Stanciu zakroutil přímý kop do horního růžku, ale německý brankář ho vytáhl na roh. Poté Diaby trefil břevno a další příležitosti domácí zazdili ve finální fázi.

Leverkusen se ale čtvrtého gólu nakonec dočkal. V první minutě nastavení přihrál Diaby ve vápně Bellarabimu, který se nemýlil.

Bayer Leverkusen - Slavia Praha 4:0 (2:0)

Branky: 8. a 32. Bailey, 59. Diaby, 90.+1 Bellarabi. Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis (všichni Řec.). ŽK: Schick, Onur (oba Leverkusen).

Leverkusen: Lomb - Jedvaj, Tapsoba, Wendell - Dragovic, Baumgartlinger (62. L. Bender), Amiri (74. Turkmen), Sinkgraven (62. Onur) - Bellarabi, Schick (46. Gedikli), Bailey (46. Diaby). Trenér: Bosz.

Slavia: Kolář - Masopust, Zima, Bořil, Oscar - Ševčík (19. Stanciu), Traoré (82. Karafiát) - Sima (82. Jurásek), Lingr (82. Rigo), Olayinka - Musa (53. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Peter Bosz (trenér Leverkusenu): "Myslím si, že proti nám stál určitě dobrý soupeř. S výhrou 4:0 můžeme být spokojeni. Slavia hrála velice dobře, orientovala se na souboje jeden na jednoho, my jsme to řešili trochu jinak. Navíc nám neuznali gól kvůli ofsajdu, který měl platit. Jak jsem říkal před utkáním, Patrik (Schick) se musí víc seznámit se spoluhráči a oni s ním. Myslím si, že s dalšími zápasy se bude jenom zlepšovat."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "V prvním poločase byl soupeř ve všem mnohem lepší, rozdíl mezi oběma týmy byl obrovský. Po Ševčíkově zranění jsme tahali za kratší konec. Soupeř byl mnohem dynamičtější, rychlejší, vytvářel si šance, dvě z nich proměnil a další gól mu neuznali. Pod tlakem jsme ztráceli spoustu míčů, v podstatě jsme nebyli schopní napadat rozehrávku soupeře. Kromě vstupu do zápasu byl první poločas z naší strany hodně slabý. Ve druhém jsme se trochu zlepšili, ale bylo to i tím, že soupeř vystřídal. Měli jsme tam dvě velice slibné možnosti, které jsme neproměnili, a pak jsme z brejku dostali gól na 3:0. Zápas byl pro nás potom hodně složitý, protože jsme se ho snažili zkorigovat a řešili spoustu nebezpečných brejkových situací, v nichž nás několikrát podržel Ondra Kolář. Po ztrátě míče jsme ještě inkasovali čtvrtý gól. Byla to pro nás velká škola a setkání s top týmem v plné formě. Nedokázali jsme nahradit některé absence. Soupeř byl úplně jinde než my."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články