Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia odcestovala k odvetě EL s Luhanskem, do sestavy se může zařadit Ogbu a možná i Oscar

Pražská Slavia nabrala směr Lublin, kde se utká v odvetném utkání závěrečného 4. předkola Evropské ligy s Luhanskem. Trenér Jindřich Trpišovský by už mohl využít služeb defenzivního univerzála Oscara Dorleyho, který kvůli zranění vynechal poslední tři soutěžní duely. Po karetním trestu se navíc vrátí Igoh Ogbu. Přímý přenos zápasu Luhansk – Slavia sledujte ve čtvrtek na ČT2 a ČT sport Plus od 18:50.

Oscar se už v pondělí zapojil do tréninku s týmem. "Cestuje s námi, jsme za to rádi. Uvidíme, jestli nastoupí, to ještě potvrdit nemůžeme. To nám musejí potvrdit doktoři. Doufáme, že by mohl nastoupit, ale rozhodne se to až na místě," uvedl asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Tým hlavního kouče Jindřicha Trpišovského si do odvety ponese náskok 2:0 z úvodního domácího duelu a má blízko k postupu do skupiny Evropské ligy. "Výsledek 2:0 je po celkovém vývoji skvělý. Oba góly jsme dali až na konci zápasu. Zaplaťpánbůh, že jsme v nastaveném čase přidali druhý gól, to nás trošku uklidnilo. V odvetě to ale nebude nic jednoduchého, žádný tým se předem nevzdá a neporazí se sám," řekl Houštecký.

Pražané podruhé za sebou hrají s ukrajinským soupeřem a venkovní zápas znovu absolvují v jeho pohárovém azylu. Kvůli ruskému vojenskému útoku na Ukrajinu hraje Zorja v polském Lublinu se stadionem pro 15,5 tisíce diváků.

"Je to druhý venkovní zápas s ukrajinským týmem, je to specifické. Nehrají přímo doma, není to jejich typické domácí prostředí, ale jsou tam zvyklí. Bude pro nás příjemné, když nás znovu přijedou podpořit fanoušci, protože jsou neskuteční a moc nám pomáhají," uvedl Houštecký.

Po dvouzápasovém disciplinárním trestu za vyloučení se může do sestavy Slavie vrátit obránce Ogbu. "Jsem rád, že jsem zpátky. Mám radost, že jsem zase s týmem, a těším se, jak zabojujeme o postup," řekl nigerijský stoper.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články