Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sevilla útočí na obhajobu. Proti Dněpru ale nejsme favorité, říká trenér Emery

Florencie - Sevilla drží v evropském fotbale vskutku pozoruhodné prvenství. Jako jedinému klubu od roku 1990 se jí povedlo obhájit prvenství v evropských pohárech. To, co v Poháru UEFA dokázali v letech 2006 a 2007 tehdejší svěřenci Juandeho Ramose, nyní může výběr Unaie Emeryho zopakovat po loňském úspěchu i letos. Proti však stojí překvapivý účastník finále Dněpr Dněpropetrovsk a kouč Sevilly tvrdí, že jeho celek v rozhodujícím utkání není favoritem.

Unai Emery
zdroj: AFLO autor: Maurizio Borsari

Sevilla před týdnem porazila doma Fiorentinu 3:0 a ve čtvrteční odvetě nedala italskému soupeři šanci na zvrat, když už po půlhodině vedla díky Carlosi Baccovi a Danielu Carricovi o dva góly. "Celkový výsledek je příliš krutý. Líbilo se mi, jak Fiorentina hrála, v obou zápasech měla své šance," řekl po utkání Emery.

Ocenil nejen výkon soupeře, ale i reakci domácích diváků vůči Seville. "Chci poděkovat Fiorentině i jejím fanouškům za závěrečný potlesk. Uznali, že jsme si to na konci zasloužili," konstatoval třiačtyřicetiletý kouč.

Ve finále Evropské ligy, které 27. května hostí Varšava, prý bude mít zkušená Sevilla stejnou šanci jako ukrajinské překvapení Dněpropetrovsk. "Vyřazení Neapole je důležitý krok. Nejsou žádné lehké zápasy. Je to padesát na padesát, takže nebudeme favority," upozornil Emery.

Trenér Fiorentiny Vincenzo Montella byl naopak hodně zklamaný z chování vlastních fanoušků, kteří mužstvo z Florencie ocenili bučením a pískotem. "Myslím, že jsme se snažili hrát a dát gól až do závěrečného hvizdu, přestože jsme byli jasně bez šance na postup," uvedl Montella.

"Vzhledem ke snaze a výsledkům v celé sezoně si hráči nezasloužili výsměch, ale více respektu. Fanoušci Fiorentiny na stadionu zřejmě nepochopili svou úlohu ve fotbalovém světě. Je to hanba," dodal čtyřicetiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Fiorentina - Sevilla
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články