Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sevilla přehrála v německém exilu AS Řím 2:0, v EL postupují i Leverkusen nebo Wolverhampton

Postupové pravidlo jednoduché: kdo dal gól, postoupil. Prázdné tribuny v Duisburgu byly svědky výhry Sevilly nad AS Řím 2:0, což znamená postup španělského celku do čtvrtfinále Evropské ligy. V něm se utká s Wolverhamptonem, který v odvetě porazil Olympiakos 1:0. Dále jde také Leverkusen, který zdolal Glasgow Rangers stejným poměrem. Německý tým narazí na Inter Milán. Basilej si po totožném vítězství nad Frankfurtem zahraje o semifinále se Šachtarem.

Sevillští se radují z druhého gólu
zdroj: ČTK/AP

V dvaadvacáté minutě duelu Sevilly s AS otevřel skóre sevillský Sergio Reguilón, druhý gól přidal před přestávkou En-Nesjrí. Římané se hledali. Po změně stran se italský celek trochu zlepšil, ale Henrik Mchitarjan i Edin Džeko o kousek minuli Bonovu branku. Sevillští mohli své vedení ještě navýšit, ale gól Koundého byl odvolán kvůli ofsajdu a Éver Banega v nastavení z přímého kopu napálil břevno.

Brankář Tomáš Vaclík kvůli zranění kolena chyběl v závěru ligové sezony a proti Římanům byla reprezentační jednička připravena pouze na lavičce.

Wolverhampton pomohl Česku

Wolverhampton, jenž se dostal do čtvrtfinále pohárové Evropy poprvé od roku 1972, výborně začal a už v deváté minutě ho poslal do vedení Raúl Jiménez proměněnou penaltou. Vyrovnávací branka Madyho Camary neplatila kvůli ofsajdu.

Po změně stran mohl přidat druhý domácí gól Daniel Podence, ale proti bývalému týmu se neprosadil a tvrdou ránu mu zneškodnil Bobby Allain a brankář hostů si pak poradil i s únikem Dioga Joty. Olympiakos už těsnou ztrátu nedotáhnul.

Vypadnutí posledního řeckého zástupce v pohárovém ročníku znamená, že se Česko výrazně přiblížilo k udržení první patnáctky v koeficientu, které zaručuje i pro přespříští sezonu 2021/22 pět zástupců v pohárech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wolverhampton - Olympiakos Pireus

V Leverkusenu byl v prvním poločase blízko vedoucí brance domácí Kai Havertz. Talentovaný reprezentační záložník nejprve trefil břevno a pak po samostatném úniku zakončoval těsně vedle.

Německý tým se po změně stran dočkal. Charles Aránguiz centrem za obranu vyslal Moussu Diabyho a ten překonal brankářského veterána Allana McGregora. Francouzský křídelník si připsal premiérový zásah v evropských pohárech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayer Leverkusen - Glasgow Rangers

Basileji zařídil druhou výhru nad Frankfurtem v 88. minutě Fabian Frei. Švýcarské mužstvo prodloužilo domácí sérii bez porážky v EL na deset utkání.

Evropská liga se vrátila po koronavirové pauze a zkompletování domácích soutěží. Už ve středu do čtvrtfinále postoupily Manchester United, Inter Milán, FC Kodaň a Šachtar Doněck. Soutěž vyvrcholí turnajem "Final Eight" v německých městech Duisburgu, Düsseldorfu, Gelsenkirchenu a Kolíně nad Rýnem. Hrát se bude na jeden vítězný zápas bez diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Basilej - Frankfurt

Výsledky osmifinále Evropské ligy

FC Sevilla - AS Řím 2:0 (2:0)

Branky: 22. Reguilón, 44. En-Nesjrí. ČK: 90.+10 Mancini (Řím).

Bayer Leverkusen - Glasgow Rangers 1:0 (0:0)

Branka: 51. Diaby. První zápas: 3:1, postoupil Leverkusen.

FC Basilej - Eintracht Frankfurt 1:0 (0:0)

Branka: 88. Frei. První zápas: 3:0, postoupila Basilej.

Wolverhampton - Olympiakos Pireus 1:0 (1:0)

Branka: 9. Jiménez z pen. První zápas: 1:1, postoupil Wolverhampton.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články