Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rána pro Slavii. Před zápasem s Nice hlásí tři pozitivní hráče

Tři dny před zápasem v Evropské lize hlásí Slavia velké problémy. Ve čtvrtečním utkání 3. kola základní skupiny Evropské ligy s Nice budou Pražané oslabeni o tři hráče základní sestavy. Podle šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka měli pozitivní test na koronavirus.

Utkání Beer Ševa - Slavia
zdroj: ČTK/AP

"Před zítřejšími testy UEFA je jasné, že Slavii budou chybět v zápase s Nice z důvodu pozitivního výsledku v preventivních klubových testech tři hráči základní sestavy - reprezentanti," uvedl Tvrdík na Twitteru.

Slávistický šéf se domnívá, že se trojice mohla nakazit během úvodního kola skupiny, které Slavia 22. října odehrála v Izraeli proti Beer Ševě.

Za domácí tým smělo z rozhodnutí UEFA nastoupit i několik hráčů, kteří měli pozitivní test na koronavirus. Podle Hapoelu nešlo o nově nakažené, už prošli povinnou karanténou a nebyli infekční. "Máme obavu, že výjezd do Izraele nás přišel skutečně draho," podotkl Tvrdík.

Slávisté už v Izraeli kvůli koronaviru postrádali dvojici Tomáš Holeš, Peter Olayinka. Oba se již uzdravili a zasáhli do utkání 2. kola skupiny proti Leverkusenu, který Pražané doma porazili 1:0.

S Beer Ševou naopak prohráli 1:3 a ve skupině mají stejně jako zbylí tři soupeři po třech bodech.

Koronavirová opatření se v jednotlivých zemích v souvislosti s fotbalem výrazně liší.

Zatímco v Izraeli směli nastoupit i hráči s pozitivním testem, minulý týden naopak za Crvenou zvezdu Bělehrad nemohl proti Liberci hrát záložník Guélor Kanga, přestože už byl několik dnů na covid-19 negativní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články