Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První gól v Plzni hodně napoví, ale věřím, že to otočíme, řekl Vrba po prohře v Antverpách

V Belgii se jeho svěřenci dostali do problémů. Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba považuje porážku 0:1 v Bruselu s Antverpami za nepříjemný výsledek, který dává belgickému týmu obrovskou výhodu. Pokud totiž soupeř v odvetě, která se hraje za týden, skóruje, bude hodně blízko postupu.

Trenér Plzně Pavel Vrba
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Bruno Fahy

"Ono to má dva háčky, prohrát 0:1 není nic příjemného. Každý vstřelený gól venku je obrovská výhoda. Ale na druhou stranu hrát na 0:0 je také velké riziko. Postupové šance jsou pořád otevřené. Ale první branka v Plzni může hodně napovědět. Ať už ji dá kdokoliv. Věřím, že dokážeme ten vývoj otočit a postoupit dál," řekl Vrba.

Zatímco v prvním poločase se plzeňští hráči téměř vůbec nedostali do hry ani do zakončení, po změně stran se zlepšili a sahali po vyrovnání. Střídající Joel Kayamba ale v 86. minutě zřejmě největší šanci Viktorie neproměnil a trefil boční síť. "Ve druhém poločase jsme už lépe kombinovali. Ale bohužel jsme nedali branku, která by nám možná slušela," konstatoval Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Antverpy - Plzeň

Mrzela ho situace předcházející vítěznému gólu, který ve 29. minutě zařídil Ivo Rodrigues výstavní střelou do horního růžku. "Situace vznikla po naší ztrátě. Spíš mně vadí, že jsme měli míč pod kontrolou, ale nevyřešili jsme to dobře. Tím jsme nabídli soupeři brejk a jejich střelec to pak provedl dokonale. Ale naše chyba byla, že jsme ztratili míč v nepříliš složité situaci," uvedl Vrba.

Líbila se mu kulisa na bruselském Stadionu krále Baudouina. "Bylo to úžasné. I když Antverpy nemohly hrát na svém stadionu, jejich fanoušci tady vytvořili skvělou kulisu. Takové by to na fotbalových stadionech mělo být, měli bychom si z toho vzít příklad," řekl bývalý kouč české reprezentace, jehož tým nedal gól ve čtvrtém z posledních pěti soutěžních zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články