Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Špatný konec vše pokazil. Trabzonspor dvakrát udeřil a veze si ze Sparty remízu 2:2

Skvělý první poločas, nádherná Kangova rána a pak už jen temno. Sparta ztratila nadějně rozehraný zápas 3. předkola Evropské ligy a s Trabzonsporem remizovala 2:2. Odveta se hraje v Turecku za týden.

Costa se s Ladislavem Krejčím radují z gólu v síti Trabzonsporu
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Velmi dobrý výkon kazí ty dvě inkasované branky, ale to neznamená, že je rozhodnuto. Měl jsem strašně dobrý pocit poté, co jsem přišel do kabiny. Už jen Kanga sám o sobě stál před kabinou a povzbuzoval mě samotného, celý realizační tým, všechny hráče s tím, že je to poločas. Má pravdu," prohlásil sparťanský kouč Václav Jílek.

Sparta, která nastoupila v základu s Tettehem, šla do vedení zásluhou Costy. Mohutný obránce byl před soupeřovou brankou důraznější a hlavičkou po rohovém kopu rozvlnil síť.

Domácí byli aktivnější, dobře napadali a Trabzonspor se dlouho hledal. Na tureckém celku bylo vidět, že hraje první soutěžní zápas v sezoně, zatímco Sparta už má za sebou čtyři kola české ligy.

Na opačné straně zahrozil tečovanou střelou Ekuban, jinak ale počítali možnosti hlavně Letenští. V 35. minutě vyrazil střelu agilního Kangy Cakir a těsně před pauzou ukopl Tettehovi ve vyložené šanci míč Hosejní.

Po přestávce jako první zahrozili domácí, se Štetinovou ránou si ale v 57. minutě poradil gólman Cakir. Pak hosté trochu přidali a v 63. minutě proti Nwakaememu musel zasáhnout Nita.

V 67. minutě se Letenští marně dožadovali penalty po Haškově pádu ve vápně, o minutu později už ale přidali druhou branku. Z dálky napřáhl Kanga a jeho přesná střela zapadla k tyči. Gabonský záložník potvrdil výbornou formu, v české lize je zatím se čtyřmi góly nejlepším kanonýrem.

Hosté ale přidali a Sparta o nadějný dvoubrankový náskok v závěru přišla. Sörloth ještě branku překopl, ale v 83. minutě už se po přímém kopu z akrobatické pozice prosadil Ekuban. O šest minut později zaskočení Pražané inkasovali podruhé, poté co střídající Sörloth obešel Costu a srovnal.

Sparta v pohárech usiluje o první postup do základní skupiny od roku 2016, v uplynulých dvou sezonách pokaždé nepřešla přes úvodní předkolo.

Domácí hráli před prázdným hledištěm domácí zápas v pohárech jako první český celek v samostatné historii. UEFA potrestala Letenské za rasistické projevy fanoušků při loňském venkovním utkání proti Spartaku Subotica. Každý klub měl na dnešní zápas k dispozici jen 20 VIP vstupenek, hosté pak dostali dalších 200 vstupenek první kategorie, což je v pohárech tradice. Pár desítek fanoušků se shromáždilo před stadionem. Zcela jiná kulisa se dá očekávat na horké turecké půdě.

"V postupové matematice naše pozice výrazně oslabila, ale pořád je to remízový stav. Uvědomujeme si, že musíme dát branku. Ale způsob hry, který jsme zvolili, byl správný. Když se dokážeme trochu oprostit od bouřlivého prostředí, zůstaneme aktivní, myslím, že tam máme šanci," uvedl trenér Jílek.

Sparta Praha - Trabzonspor 2:2 (1:0)

Branky: 16. Costa, 68. Kanga - 83. Ekuban, 89. Sörloth. Rozhodčí: Montero - De Cerain, Espejo (všichni Šp.). ŽK: Nita, Tetteh, Trávník - Mikel, Ömür, Türkmen, Sosa. Hráno bez diváků.

Sparta: Nita - Sáček, Štetina, Costa, Hanousek - Trávník (87. Karlsson), Krejčí, Kanga, Hašek, Plavšič (90. Hancko) - Tetteh (80. Kozák). Trenér: Jílek.

Trabzonspor: Cakir - Pereira, Türkmen, Hosejní, Novák - Sosa, Mikel (46. Sörloth) - Ömür (76. Avdijaj), Parmak, Nwakaeme - Ekuban (90. Erdogan). Trenér: Karaman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články