Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Priske před Liverpoolem: Chceme si udržet úroveň a styl. Staráme se jen o to, jak vyhrát

Trenér Brian Priske den před velkým fotbalovým svátkem řekl, že se Sparta soustředí hlavně sama na sebe. Celý tým si ale uvědomuje, jaký soupeř ho čeká. K Liverpoolu chová respekt, i když na něj nemá dobré vzpomínky ani jako hráč, ani jako kouč. Těší ho, že k dispozici by měl být i Filip Panák. Tiskovou konferenci s Liverpoolem sledujte po 20:00 na ČT sport Plus. Utkání Sparty s Liverpoolem sledujte živě ve čtvrtek od 18:20 na ČT sport.

Trenér Brian Priske
zdroj: ČTK

Priske si uvědomuje, že Liverpool je fotbalový gigant, koncentruje se jen a pouze na Spartu.

"Chovám respekt ke všem včetně Jürgena Kloppa, je to velmi úspěšný trenér, nerad bych vypichoval něco konkrétního. Nestaráme se o to, kdo je trenér a jací hráči proti nám budou stát. Staráme se o to, jak vyhrát. Liverpool má za sebou řadu úspěchů, ale mým jobem je Sparta," uvedl Priske.

Lídra Premier League, jehož vede končící trenér Jürgen Klopp, trápí rozsáhlá marodka.

"Je těžší odhadovat, koho postaví, nicméně vidíme, kdo proti nám bude hrát. Ale soustředíme se na jejich styl hry, filozofii. Liverpool má skvělý styl hry, dávají hodně gólů, a na tom se nic nezmění, i když nastoupí mladší hráči. Ať nastoupí kdokoli, naši kluci budou mít hodně práce," řekl Priske.

Trenér fotbalistů z Letné se vyjádřil také ke chvále Patrika Bergera, který řekl, že mu Sparta svou současnou hrou Liverpool připomíná.

"Cením si chvály pro celý tým, to je jasné. Nám jde hlavně o to, jaký děláme pokrok, jak k jednotlivým věcem přistupujeme. Jde nám o to udržet si úroveň. V Evropě jsme udělali skvělý pokrok, teď před námi stojí asi největší výzva, před kterou jsme stáli," prohlásil Priske.

Proti Liverpoolu nechce slevit ze svých nároků. "Styl zůstane stejný, tedy útočná, otevřená hra," doplnil.

Základní sestava už je známa, tým je podle Priskeho připraven dostatečně. "Včera měli spíše odpočinek, moc nenatrénovali, takže určitě budou dobře připraveni na celých devadesát minut zápasu."

K dispozici bude i Panák, který v nedělním ligovém derby (0:0) střídal o půli kvůli bolesti v lýtku. "I když malý otazník tam u něj byl," přiznal.

S Liverpoolem se Priske utkal už jako hráč Portsmouthu a poté coby kouč Midtjyllandu ve skupině Ligy mistrů. Ve druhém případě už anglický tým vedl Klopp. 

"Mám jen špatné vzpomínky, nic moc dobrého," rozesmál všechny přítomné novináře.

Fakt, že fanoušci Sparty vykoupili všechny lístky na odvetu v Liverpoolu, která je na programu příští týden, okomentoval lakonicky: "Nepřekvapuje mě to. Máme fantastické fanoušky, jsem jim vděčný."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články