Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

"Předem poražená Sparta? To ne." Ščasný vymýšlí, jak vyzrát na Villarreal

Praha - Historický postup do semifinále Evropské ligy? Není to až tak daleko od reality, jak by se mohlo zdát. Sparta doma ještě v soutěži neprohrála a navíc dokázala dát gól v každém z dosavadních 15 pohárových zápasů. Proti však bude se 78 góly nejlepší útok v historii Evropské ligy, který navíc do Prahy přijede s desetizápasovou sérií bez porážky. Trenér Zdeněk Ščasný navíc vymýšlí, jak naložit s řadou absencí. Přímý přenos i s předzápasovým studiem odvysílá ČT sport a náš web ve čtvrtek od 20:30.

Kvůli kartám budou na Letné chybět obránci Jakub Brabec s Costou, zranění zase nepustí do hry stopery Maria Holka s Ondřejem Mazuchem a podobně na tom jsou i Ondřej Zahustel a Lukáš Vácha. "Sáhneme do dorostu, ale nepředpokládám, že by někdo z nich nastoupil. Bylo by to pro ně strašně složité," řekl Ščasný.

Tomu zbyl prakticky jeden zdravý stoper Radoslav Kováč. "Vylučuju téměř jistě start Holka s Mazuchem a doufám, že se může vrátit Jiráček. V pohotovostním režimu by mohl být na lavičce Zahustel a při dobré konstelaci možná i Vácha," uvedl trenér.

Villarreal měl v prvním zápase místy drtivý tlak a jen díky životnímu výkonu brankáře Davida Bičíka, který ale zároveň zavinil gól, skončilo utkání těsnou prohrou 1:2. "Jsem rád, že jsme udrželi naději, ale člověk musí být realista. Ale nechci být předem poražený, o postup se porveme," uvedl Ščasný.

Sparta si čtvrtfinálovou účastí vyrovnala maximum v Poháru UEFA a Evropské lize a k historickému postupu do semifinále jí stačí i výhra 1:0. Kouč Villarrealu Marcelino však věří v opak. "Doufám, že štěstí bude na naší straně. Musíme za každou cenu ubránit vedení a jednodušeji zakončovat," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články