Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Poslední roh, pojďme dát gól, řekl si Holeš a provedl. K výkonu měl i výhrady

Není velkým střelcem ani tradičním stoperem. Přesto obě tyto činnosti na hřišti Arsenalu zvládl na jedničku. Právě Tomáš Holeš zajistil svoji premiérovou trefou v pohárech Slavii remízu v úvodním čtvrtfinále 1:1. Gól z 93. minuty označil za nezapomenutelný, zároveň ale cítil, že sešívaní měli ve výkonu rezervy.

Slavící Tomáš Holeš
zdroj: ČTK/AP/ autor: John Walton

"Dal jsem gól na Arsenalu, to si budu pamatovat do konce života. Radost byla obrovská, prostě euforie. Byl to důležitý gól v 90. minutě na Arsenalu, který nám dává docela dobrou výchozí pozici do odvety. Gól jsme tu prostě potřebovali vstřelit," řekl Holeš.

Prosadil se po rohovém kopu na konci třetí minuty nastavení. "Kluci výborně vybojovali roh. Provi (Provod) střílel, gólman to vyrazil. Super akce, měli jsme roh. Řekl jsem si: 'Poslední roh, pojďme dát gól'. Já to zavíral na zadní tyči a někdo to protečoval na mě. Skočil jsem do toho a vyšlo to," popsal šťastný Holeš, který v 17. utkání v evropských pohárech v kariéře poprvé skóroval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Slavia Praha

Jelikož Pražanům chyběli dokonce tři stopeři, musel netradičně zaskočit ve středu obrany. Pokyny mu pomáhal i gólman Ondřej Kolář. "Bylo to těžké hrát poprvé stopera hned na Arsenalu. Byla tam spousta těžkých věcí k řešení. Kluci se mi snažili pomoci, Koli na mě hodně mluvil. Jakž takž jsme to zvládli. Samozřejmě počítáte s tím, že si Arsenal nějakou šanci vytvoří. Bohužel nám dal jeden gól, to jsme si nepohlídali," litoval Holeš.

Ocenil Koláře, který chytal pouhé tři týdny poté, co v osmifinále po zákroku protihráče utrpěl zlomeninu v obličeji. "Bylo to hodně důležité. Já doufal, že se Koli dá dohromady. Je to výborný gólman, jsme na něj zvyklí, hodně nám pomáhá nohama. Takže jsme byli rádi, že nám v utkání pomůže," poznamenal Holeš, který poslední březnový den oslavil 28. narozeniny.

Cítí, že Slavia měla ve hře rezervy. "V odvetě budeme muset zlepšit pohyb, hru v poli. Výsledek 0:0 bude hrát pro nás. Musíme vycházet hlavně z dobré obrany a být i nebezpeční, abychom si vytvářeli šance," dodal Holeš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články