Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Náskok Plzně není všechno. Musíme hrát důsledněji, nabádá Vrba před Larnakou

Larnaka - Zlepšit obrannou část, psychicky se nesložit a dotáhnout do úspěšného konce slibně rozehrané 4. předkolo Evropské ligy s Larnakou. To je cíl fotbalistů Plzně, před nimiž stojí povinnost udržet náskok 3:1 z domácího utkání. Díky tomu by si za postup do skupiny přišli na téměř 70 milionů korun. Plzeň by navíc ráda ukončila dlouhou sérii bez venkovního vítězství v evropských pohárech, které trvá už dva roky a devět zápasů. Utkání sledujte živě na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:50.

Sport
zdroj: ČT4

Plzeň doma s Larnakou už od osmé minuty prohrávala a soupeři nabídla další vyložené šance. Přesto Západočeši ještě do pauzy otočili skóre po brankách Daniela Koláře a Marka Bakoše, který ve druhém poločase přidal pojistku z penalty.

"Jsme plní očekávání a chtěli bychom postoupit. Věříme, že to zvládneme. Rozehráli jsme to dobře, ale na druhou stranu to určitě ještě není hotové a čeká nás pekelné prostředí," řekl obránce David Limberský. "Věřím, že na Kypru budeme hrát mnohem důsledněji. Odveta ale bude na horké půdě velmi složitá," doplnil kouč Pavel Vrba.

Hráčům Viktorie se nepovedl ani úvod nedělního ligového utkání v Jihlavě. Tam už ve 27. vteřině inkasovali, přesto po dalším obratu zvítězili 2:1 a tabulku dál vedou bez ztráty bodu.

Larnaka doma v této sezoně vyhrála všechny tři duely v předkolech, když porazila gibraltarský Lincoln Red Imps (5:0), irský Cork City (1:0) a Dinamo Minsk (2:0). Loni ale na hřišti kyperského týmu v play-off Evropské ligy zvítězil Liberec 1:0.

"Mají tam hodně Španělů, kteří jsou silní na míči a rychlí do útoku. Doma nám určitě budou chtít vstřelit gól. My budeme moci hrát ze zabezpečené obrany a ne to tolik otvírat. To bude možná naše výhoda. Věřím, že jeden gól tam dáme a postoupíme," prohlásil záložník Daniel Kolář.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Hostům bude dál chybět disciplinárně potrestaný útočník Michael Krmenčík i záložník Václav Pilař, který si při rozcvičce v Jihlavě udělal výron kotníku. Na Kypr neodcestovali ani další marodi Andreas Ivanschitz, Jan Kovařík a Jan Baránek.

Západočeši naposledy na půdě soupeře uspěli v srpnu 2015 proti srbské Vojvodině Novi Sad ve čtvrtém předkole Evropské ligy (2:0). "Nepotřebujeme výhru, potřebujeme postoupit. Samozřejmě budeme šťastní, když vyhrajeme. Ale není to zas taková priorita," podotkl Limberský.

Předpokládané sestavy:

Larnaka: Juan Pablo - Truyols, Mojsov, Catalá, Antoniades - Larena, Murillo, Tomás, Laban - Tričkovski, Taulemesse.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Kopic, Kolář, Zeman - Bakoš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články