Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP v triatlonu 2024

Nadějný nástup Slavie zchladilo Dioufovo vyloučení, AC Milán rozhodl dvěma góly před poločasem

Slavia v úvodním osmifinále Evropské ligy prohrála na San Siru s domácím AC Milán 2:4 a před odvetou se jí vzdálil postup. Góly Pražanů, kteří hráli od 26. minuty bez vyloučeného El Hadjiho Malicka Dioufa, dali David Douděra a Ivan Schranz.

Červenobílí měli nadějný vstup do zápasu, přibrzdila je ale červená karta pro senegalského obránce Dioufa.

Přesilovku za osm minut využil Olivier Giroud, vzápětí srovnal David Douděra, ale ještě do pauzy získal semifinalista minulého ročníku Ligy mistrů dvoubrankový náskok po gólech Tijjaniho Reijnderse a Rubena Loftus-Cheeka.

V 65. minutě snížil střídající Ivan Schranz, ale poslední slovo měl Christian Pulisic, který zakončil individuální akci Rafaela Leaa.

Slavia ani v devátém utkání v pohárech na italské půdě nezvítězila, ve skupině prohrála v Římě s AS 0:2. Naopak AC Milán ovládl i sedmý domácí zápas proti českému týmu v soutěžích UEFA.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AC Milán – Slavia Praha

Trenér Jindřich Trpišovský změnil rozestavení a do zahajovací jedenáctky poprvé na jaře nasadil jednu ze zimních posil Zmrzlého.

Pražané se historicky druhého nejúspěšnějšího týmu Ligy mistrů, který ovládl prestižní klubovou soutěž sedmkrát, v úvodu nezalekli a mohli otevřít skóre. Diouf však v dobré pozici netrefil míč a v 15. minutě Douděra zamířil kousek vedle.

Slávisté drželi aktuálně třetí tým italské ligy na distanc, ale v 26. minutě jim výrazně zkomplikoval plány Diouf.

Jedna ze zimních posil ostře prošlápla nohu Pulisicovi a turecký rozhodčí neváhal s udělením červené karty.

Domácí využili přesilovku rychle. Z levé strany nacentroval Leao a Giroud ve 34. minutě hlavičkou na zadní tyči v pádu otevřel skóre.

Červenobílí dokázali i v oslabení překvapivě záhy odpovědět. Po rohovém kopu napřáhl těsně za vápnem Douděra a povedeným volejem s pomocí tyče překonal Maignana, který míč stihl jen lehce tečovat.

Milánští si před pauzou vytvořili velký tlak. Gólman Staněk, který v neděli při bezbrankové remíze v ligovém derby na Spartě debutoval v soutěžním utkání za Slavii, ještě ve 42. minutě vytáhl Gabbiaovu hlavičku, ale vzápětí už inkasoval.

Po nakrátko rozehraném rohu si za vápnem navedl míč na střelu Reijnders a skákavým pokusem na přední tyč vrátil AC vedení.

V první minutě nastavení úvodního dějství bylo s Pražany ještě hůře, když se po rohovém kopu prosadil razantní hlavičkou Loftus-Cheek.

Po přestávce domácí dvakrát vystřídali v obraně a v přesilovce přistoupili k druhému poločasu poněkud ležérně.

Slávisté nepouštěli italského giganta k velkým šancím a naopak sami nečekaně udeřili. Provodův centr propadl až ke střídajícímu Schranzovi a ten v 65. minutě krátce po příchodu na trávníku povedenou ranou na zadní tyč snížil. V pohárech skóroval už popatnácté.

Domácí znovu zabrali až v závěru poločasu. Jovič ještě minul, ale v 85. minutě se Leao po individuální akci zbavil Vlčka a míč na cestě do sítě ještě tečoval Pulisic.

Slavia tak nedokázala na stadionu San Siro navázat na remízu 1:1 z Ligy mistrů v roce 2019 proti městskému rivalovi Interu.

Červenobílí, kteří coby vítěz skupiny na rozdíl od soupeře vstoupili do vyřazovací fáze až nyní v osmifinále, hrají jarní část pohárů pod Trpišovským počtvrté. V letech 2019 a 2021 došli v Evropské lize do čtvrtfinále.

AC Milán – Slavia Praha 4:2 (3:1)

Branky: 34. Giroud, 44. Reijnders, 45.+1 Loftus-Cheek, 85. Pulisic – 36. Douděra, 65. Schranz. Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Ersoy – Ulusoy (video, všichni Tur.). ŽK: Florenzi, Calabria (oba Milán). ČK: 26. Diouf (Slavia). Diváci: 64 642.

AC Milán: Maignan – Florenzi (46. Calabria), Kjaer, Gabbia (46. Tomori), Hernandez – Adli, Reijnders (80. Binnásir) – Pulisic, Loftus-Cheek (66. Jovič), Leao – Giroud (80. Okafor). Trenér: Pioli.

Slavia: Staněk – Vlček, Holeš, Zima, Diouf – Masopust (87. Wallem), Oscar – Douděra (87. Tomič), Provod (83. Jurečka), Zmrzlý (83. Bořil) – Chytil (61. Schranz). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články