Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Matoušek splatil něco ze své ceny, těšilo Trpišovského. Tým jde podle něj správnou cestou

Opět ukázal, že se nebojí v Evropské lize dát na hrot Jana Matouška, a tentokrát se Jindřichu Trpišovskému volba vyplatila. Mladý talent, který kvůli dopravní nehodě málem nestihl odlet, vstřelil první branku v dresu Pražanů a zajistil sešívaným triumf v Kodani 1:0. Kouč českého celku po utkání žertoval, že jeho svěřenec bude muset bourat častěji, a těšilo ho, že tým jde správnou cestou.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Je dobře, jak to nakonec dopadlo. Asi bude muset vždy bourat před zápasem, aby dal gól. Jsem rád, že mu to tam padlo, že má první gól za sebou, ještě vítězný a ještě takhle v Evropě," řekl Trpišovský.

"Vstřelil gól za hodně peněz, tak jsme trochu umazali z té ceny, co nás stál. Část zaplatil už za sebe. Doufám, že mu to pomůže. Po tom bleskovém vývoji, který prožil, ukázal, že je schopný se svou dravostí prosazovat v takhle těžkých zápasech," dodal Trpišovský na adresu talentovaného ofenzivního hráče, který do Slavie přišel z Příbrami údajně za 40 milionů korun.

Matoušek na startu druhé půle skóroval z akce, kterou slávisté nacvičovali. "V prvním poločase se sám připravil o dvě nadějné situace, ale pak se tam dostal skvěle. Bavili jsme se, že nebudeme centrovat vzduchem, ale budeme hráče hledat zpětnými přihrávkami po zemi. Coufal to tam velice dobře dal a on se tam objevil," řekl Trpišovský.

Matoušek skóroval při svém sedmém startu za Slavii a kouč věří, že se bude dále zlepšovat. Podle Trpišovského má stále plno nedostatků. "Má akceleraci, rychlost a výběr místa - dva dary pro ofenzivního hráče. Bez nich se špičkový fotbal hrát nedá, nedá se to naučit. Ten základ tedy má, ale má samozřejmě spoustu nedostatků, technických, ohledně výběru místa. Navíc to má o to složitější, že nastupuje na jiné pozici, než byl zvyklý," podotkl trenér.

"Všeobecně čeští hráči nejsou moc dynamičtí, ale on je na tom skvěle a převyšuje některé hráče na evropské scéně. Má základ i ohledně dobré výchovy a charakteru, má velkou pokoru a chce se učit. Jde o to, aby eliminoval své horší stránky, kterých je dost. Třeba hra zády k bráně nebo kondiční složka, aby neodpočíval na hřišti. Na 20 let ukazuje obrovský potenciál, ale v tomhle věku bývá v uvozovkách velká úmrtnost talentů. Děláme vše pro to, aby se vydal správnou cestou," dodal Trpišovský.

Těšilo ho, že Slavia po polovině skupiny figuruje na postupovém druhém místě. "V Petrohradu jsme vyšli bodově naprázdno, takže jsme potřebovali bodovat a to se nám povedlo. Sami víme, co tu v Kodani hrálo za týmy a ne všechny uspěly. Je to ukázka toho, že cesta, kterou jdeme, je správná," řekl Trpišovský.

"Udělali jsme důležitý krok k postupu. Po polovině skupiny máme šest bodů a hráli jsme dvakrát venku, to je slušný počin. Jsme na půli cesty. Teď bude strašně záležet na domácím zápase s Kodaní. Čtvrté kolo už hodně rozhoduje," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články