Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Byla to moje chyba a jsem rád, že nás to nezlomilo, řekl Kolář k vyrovnání Nice

To oddechnutí bylo slyšet z Nice až do Edenu. A jeho autorem byl brankář Slavie Ondřej Kolář. Ten totiž svojí hrubou chybou pomohl hráčům Nice vyrovnat ve druhém poločase na 1:1. Nakonec ale jeho spoluhráči dostali míč do branky francouzského celku ještě dvakrát a Pražané jedou do Prahy s výhrou 3:1. Podle Koláře slávisté ukázali, jak silným týmem jsou.

Ondřej Kolář
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Nice vyrovnalo po hodině hry, když Kolář zbytečně vyběhl. "Byla to moje jasná chyba. Šel jsem tam s tím, že jsem myslel, že 'Olie' (Olayinka) zaspal, a chtěl jsem pomoct týmu. Ten hráč tam byl rychleji a při mojí smůle míč procedil mezi mýma nohama. Ten se potom odrazil od tyče k hráči, který uklízel do prázdné branky," řekl Kolář v nahrávce pro média.

Slavia ale za čtyři minuty díky Peteru Olayinkovi domácím znovu odskočila a v 75. minutě stanovil konečný výsledek Abdallah Sima. "Jsem rád, že nás tenhle moment nezlomil. Zápas jsme zvládli a ukázali, že jsme silné mužstvo," uvedl šestadvacetiletý gólman.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského porazili Nice i ve druhém vzájemném utkání. První duel vyhráli v Edenu 3:2. "Vítězství si všichni moc vážíme. Šli jsme do zápasu s respektem. Doma jsme je porazili, ale věděli jsme, že je to nesmírně těžký soupeř. Dneska se nám povedlo něco neuvěřitelného. Porazit takovýhle tým dvakrát se často nestává," konstatoval Kolář, který v okolí Nice vyrůstal.

Nadchla ho úvodní trefa ze 14. minuty, střela Ondřeje Lingra z dálky nechytatelně zaplula do horního růžku branky. "Když jsem viděl, odkud střílí, tak jsem si říkal, že je blázen. Mohl přihrát, promeškal to, ale pak vystřelil a neuvěřitelně to tam zapadlo. Myslím si, že se mu muselo ulevit, protože ani nevím, jak to tam zapadlo," prohlásil Kolář.

"Balon letěl pět metrů nad bránu a nakonec tam spadnul neskutečně, ani nevím jak. Zaslouží si to, je to poctivý kluk a má výborné zakončení. Myslím si ale, že i on sám ví, že to bylo štěstí," dodal dvojnásobný mistr ligy se Slavií.

Pražané vyhráli v Evropské lize potřetí za sebou a výrazně se přiblížili postupu do jarní vyřazovací fáze. Stejně jako Leverkusen mají dvě kola před koncem devět bodů, zatímco Nice s Beer Ševou po třech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články