Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

BLOG: Slavii chválí i v Anglii. Ale zvládnou v Edenu sedět na třech židlích?

Slušná práce. To by se dalo vzkázat fotbalistům Slavie po prvním čtvrtfinále Evropské ligy se slavnou londýnskou Chelsea. Sice z toho nebyla výhra, ale předvedená hra potěšila. I italský kouč londýnského celku Maurizio Sarri přiznal, že si jeho tým prožil v Edenu těžké chvíle. "Dřív jsme nedokázali zvládat těžké momenty zápasů," řekl pro BBC. "Teď jsme schopni problémy ustát a vypořádat se s nimi," dodal potěšeně. "Druhý krok ale bude stejně obtížný, jako ten první," dodal Sarri a upozornil na zápas Slavie v Genku.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v síti Sevilly
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Tím trenér jednoho z nejlepších a nejbohatších celků světa přiznal, že jeho hráči museli v Edenu ukázat hodně ze svých schopností.

Autor článku v britském webu napsal, že Slavia ještě může představovat hrozbu. "Lídr české ligy ukázal, že je dost kvalitní na to, aby si Chelsea nebyla předčasně jistá, že boj o postup je už u konce."

V BBC sice připoměli, že Sarri udělal proti pondělnímu vítězství nad West Hamem v Premier League sedm změn v sestavě, ale potom se snažil střídáním vyřešit vysoké napadání a nasazení hráčů Slavie, která v počtu střel na branku Chelsea porazila (na střely 9:8, na branku 3:2). A také chválili brankáře Arrizabalaga, který vyrazil gólovou střelu Traorého. Za muže zápasu označila BBC Antonia Rüdigera. Ten pak po utkání označil Slavii za nejtěžšího soupeře, s nímž se v tomto ročníku Evropské ligy Chelsea utkala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Chelsea

Slavia si zasloužila lepší výsledek, tvrdí theguardian.com, ale zároveň připomíná, že si pražský celek vypracoval málo jasných gólových šancí.

Musím přiznat, že mi konečně nějaká čínská investice v české kotlince připadá jako smysluplná a minimálně pro fanoušky dobrého fotbalu a příznivce Slavie prospěšná. Po Viktorii Plzeň je tu další tým, který se dokáže popasovat s evropskou konkurencí na vysokém levelu. Což je pro český fotbal dobrou zprávou. Zvlášť, když se plzeňská síla zvolna mění v rutinu, která jakoby marně hledala cestu dál.

Teď se také uvidí, jak se dokáže Slavia vypořádat s nahuštěným programem – teď derby se Spartou, pak do Londýna k odvetě s Chelsea, poté do Zlína, pak domácí pohár opět se Spartou a konec základní části ligy s Olomoucí v Edenu. Je toho až až.

Ale ze Slavie mám teď pocit, že šlape, jak má. Hráči i vedení si to užívají, jedou na vlně euforie a vypadají jako dobrá parta. Jenže šest zápasů za šestnáct dnů a všechny těžké – to tým ještě po všech stránkách hodně prověří

Ale když Slavia zvládne i tohle, tak to bude znamení, že ta dlouhá červenobílá cesta od zmaru k úspěchu by nakonec opravdu mohla skončit na nějaký čas slušným místem na fotbalové mapě Evropy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články