Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Dvougólový Lewandowski poslal Bayern do finále MS klubů

Ve čtvrtečním finále mistrovství světa klubů se v katarském Rajjánu střetnou mexičtí Tigres s německým Bayernem Mnichov. Úřadující šampioni Ligy mistrů totiž naplnili roli favorita a v semifinále porazili egyptský tým Al-Ahly 2:0. Obě branky vstřelil hvězdný útočník Robert Lewandowski. Al-Ahly čeká zápas o třetí místo proti brazilským Palmeiras.

Fotbalisté Bayernu se radují z gólu na MS klubů
zdroj: AP autor: Hussein Sayed

Africký šampion, který ve čtvrtfinále zdolal domácího mistra Duhajl 1:0, držel bezbrankový stav do 17. minuty, kdy Serge Gnabry v pokutovém území přiklepl míč Lewandowskému a ten přízemní střelu umístil přesně.

Dvaatřicetiletý ostrostřelec mohl navíc v závěru poločasu přidat druhý gól, ale tentokrát v ideální pozici zaváhal a přehodil branku soupeře.

Po změně stran neměl Bayern takovou převahu, přesto soupeři nic nedovolili a v 86. minutě přidal pojistku. Střídající Leroy Sané našel přesným centrem Lewandowského, jenž tentokrát skóroval hlavou. Varšavský rodák zapsal v aktuální sezoně 29 soutěžních gólů ve 27 zápasech.

Pokud Bayern ve finále uspěje, stane se teprve druhým týmem fotbalové historie, který v rámci jednoho ročníku získá šest trofejí. Zatím se to povedlo jen Barceloně v roce 2009. Mnichovský gigant už mistrovství světa klubů ovládl před osmi lety.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Kataru - semifinále:

Al-Ahly - Bayern Mnichov 0:2 (0:1)
Branky:
17. a 86. Lewandowski.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články