Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bayern si pojistil první místo a pak čekal na odlet. Neváhaly ani další týmy z čela

Bayern Mnichov zdolal v předehrávce 20. kola Herthu Berlín 1:0 a díky pátému vítězství v řadě si pojistil vedení v tabulce Bundesligy. Jeho cestu na MS klubů v Kataru však zkomplikovalo čekání na odlet. Hertha s Vladimírem Daridou naopak utrpěla čtvrtou prohru v řadě. Dařilo se i dalším celkům z popředí tabulky. Lipsko si gólem do šatny na Schalke dodalo klidu a nakonec triumfovalo 3:0. Nezaváhal ani čtvrtý Frankfurt, který zvítězil na Hoffenheimu 3:1. Za domácí odehrál Pavel Kadeřábek druhou půli. Wolfsburg zvítězil 2:0 v Augsburgu a Leverkusen přestřílel Stuttgart 5:2. Velice rozpačitou formu má Dortmund, jenž prohrál 1:2 ve Freiburgu. V neděli hustě nesněžilo jenom v Česku. Také v Biefeldu muselo být utkání s Brémami odloženo. 

Kingsley Coman
zdroj: ČTK/ABACA/ABACA

Bayern se mohl dostat do vedení už ve 12. minutě, polský kanonýr Robert Lewandowski ale nařízenou penaltu neproměnil.

Držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa se ze značky pokutového kopu mýlil poprvé po více než dvou letech.

Už o necelých deset minut později ale skóroval Kingsley Coman a další gól už v zápase nepadl. Hertha prohrála i druhý zápas pod vedením nového trenéra Pala Dardaie.

Cestu Bayernu na MS klubů výrazně prodloužila politická nevole

"Výjimku neudělíme ani hvězdám," rozhodli braniborští představitelé, kteří neumožnili odlet speciálu mnichovského velkoklubu. Letoun Bayernu nestihl o několik desítek sekund vzlétnout z runwaye letiště jižně od Berlína, z něhož jsou vzlety od půlnoci do pěti ráno zakázány. Důvodem je hluk, který ruší tamější obyvatele.

"Máme pocit, že si s námi braniborští politici vytřeli zadek," zlobil se předseda představenstva klubu Karl-Heinz Rummenigge. "Ti lidé vůbec nemají ponětí, co našemu týmu způsobili," dodal bývalý německý reprezentant. Výprava musela počkat na vzlet až do sedmi hodin ráno. Letadlo muselo navíc kvůli výměně posádky absolvovat mezipřistání v Mnichově, a tak se zpoždění natáhlo na devět hodin.

Leverkusen se Schickem si spravil chuť 

Český útočník Patrik Schick odehrál v 20. kole německé fotbalové ligy celý zápas při vítězství Leverkusenu 5:2 nad Stuttgartem. 

Leverkusen prohrál dvě poslední ligová utkání a v úterý navíc vypadl z Německého poháru s Essenem ze čtvrté ligy, s nováčkem soutěže Stuttgartem si ale poradil. A to i díky dvěma trefám Kerema Demirbaye, který zajistil čtvrtému týmu tabulky pohodlné poločasové vedení. Po změně stran sice dvakrát skóroval Sasa Kalajdzic, Bayer ale vedení udržel a dočkal se teprve třetí výhry v devátém soutěžním utkání v tomto roce.

Schick se svými kumpány z Bayeru slaví branku
zdroj: ČTK/imago sportfoto dienst autor: Dennis Ewert

Schalke zůstala jediná výhra v bundesligové sezoně. Favoritovi z Lipska zajistily tři body góly Nordiho Mukieleho, kapitána Marcela Sabitzera a Williho Orbana. Lipsko znovu stáhlo ztrátu na vedoucí Bayern na sedm bodů.

Wolfsburg potvrdil skvělou formu i na hřišti Augsburgu a připsal si pátou soutěžní výhru v řadě, navíc opět s čistým kontem. Jednou skóroval i útočník Wout Weghorst, jenž má v ročníku už 14 gólů.

Dortmundu nepomohla ani trefa šestnáctiletého talentu Youssoufy Moukoka. Borussia vyhrála z posledních pěti ligových duelů jediný, o šestou příčku ale nepřišla, protože Mönchengladbach ve večerním duelu podlehl 1:2 Kolínu nad Rýnem.

Duel Frankfurtu na Hoffenheimu rozhodla dvouminutovka. Kadeřábek odehrál druhou půli

Fotbalisté Hoffenheimu podlehli doma 1:3 Frankfurtu, který po třetí výhře v řadě drží čtvrté místo. Český obránce Pavel Kadeřábek odehrál za poražený tým druhý poločas, druhé porážce dvanáctého celku tabulky za sebou ale nezabránil.

Kadeřábek přišel na hřiště s dalším střídajícím hráčem Ihlasem Bebouem, který ve 47. minutě okamžitě srovnal skóre. Frankfurt ale odpověděl dvěma slepenými góly Obiteho Evana N'Dicky a Andrého Silvy. Na obě branky nahrál střelec prvního gólu utkání Filip Kostič.

Druhý dnešní bundesligový duel Bielefeld - Brémy byl kvůli nezpůsobilému terénu odložen.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:

Hertha Berlín - Bayern Mnichov 0:1 (21. Coman), Augsburg - Wolfsburg 0:2 (38. Weghorst, 59. Baku), Freiburg - Dortmund 2:1 (49. Čong U-Jong, 52. Schmid - 76. Moukoko), Leverkusen - Stuttgart 5:2 (18. a 31. Demirbay, 56. Bailey, 68. Wirtz, 84. Gray - 50. a 77. Kalajdzic), Mohuč - Union Berlín 1:0 (22. Niakhaté z pen.), Schalke - Lipsko 0:3 (45.+3 Mukiele, 73. Sabitzer, 87. Orban), Mönchengladbach - Kolín nad Rýnem 1:2 (16. Neuhaus - 3. a 55. Rexhbecaj), Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:3 (47. Bebou - 15. Kostič, 62. N'Dicka, 64. Silva

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články