Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dvojí metr v Premier League? Leicester chtěl odložit zápas kvůli covidu, vedení soutěže je proti

Vedení Premier League zamítlo žádost Leicesteru o odložení nejbližšího ligového duelu z důvodu nákazy koronavirem v týmu a velkému počtu zraněných hráčů. "Foxes" mají podle kouče Brendana Rodgerse mimo hru devět fotbalistů, přesto ve čtvrtek musí nastoupit proti Tottenhamu. Utkání Brentford - Manchester United se naopak kvůli covidu-19 neodehraje.

Jamie Vardy z Leicesteru (uprostřed) oslavuje gól
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

"Čeká nás pět těžkých zápasů ve třinácti dnech. To je náročný program i s kompletním kádrem, my ale kvůli covidu víceméně nemůžeme rotovat sestavu. Hráči jsou přetížení a jsou z toho další a další zranění," postěžoval si Rodgers.

Jeho svěřenci se navíc nepotýkají pouze s tradičně nabitým prosincovým programem v anglické nejvyšší soutěži, ale museli také cestovat k duelům Evropské ligy do Varšavy či Neapole.

"Ocitli jsme se v extrémní situaci, ale od vedení soutěže se nám nedostalo absolutně žádné podpory. Je to zklamání," dodal zkušený kouč.

Problémy řeší i Tottenham, jenž přišel kvůli karanténě o utkání Evropské konferenční ligy s Rennes a v Premier League nehrál s Brightonem. Trenér Antonio Conte má k dispozici pouze 16 trénujících fotbalistů včetně několika mladíků.

"Situace se příliš nezměnila. Někteří hráči se vrátili do tréninku, ale není jich mnoho, protože jsme měli nákazu i v týmu do 23 let. Ostatní jsou v izolaci. Tři dny jsme vůbec netrénovali. Hráčům bude trvat, než se jim vrátí fyzická kondice," řekl Conte.

Frekvence testování  

Vedení soutěže v reakci na odložená střetnutí a zmíněné problémy v několika klubech zpřísnilo hygienická opatření a zvýšilo frekvenci testování.

Na složitou situaci kolem zranění a koronaviru si postěžoval i kouč Norwiche Dean Smith, který vyjádřil obavu, zda bude jeho tým moci nastoupit k nedělnímu duelu s West Hamem United. Podle anglických médií ale Premier League do konce týdne neplánuje odkládat žádná další utkání.

Zdroj
Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články