Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liverpool musel otáčet, Chelsea jen remizovala. Coufal byl vyloučen

První místo v tabulce potvrdili ve velké stylu. Fotbalisté Manchesteru City v 17. kole Premier League zničili Leeds 7:0. Jen bod za nimi ale zůstává Liverpool po obratu 3:1 proti Newcastlu. Nedařilo se naopak třetí Chelsea, která remizovala s Evertonem 1:1. West Ham prohrál 0:2 s Arsenalem, zápas nedohrál Vladimír Coufal, který dostal červenou kartu.

Slavící fotbalisté Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Peter Powell

Většina týmů se musela obejít bez několika hráčů, kteří měli těsně před zápasem pozitivní test na koronavirus. Liverpool přišel o klíčového stopera Van Dijka, nakažení jsou také Fabinho a Jones. Newcastle se navíc ujal v sedmé minutě překvapivého vedení, zpoza vápna se trefil bývalý hráč "Reds" Shelvey.

Nejproduktivnější útok soutěže ale skóre během čtyř minut otočil. V 21. minutě se nadvakrát prosadil Jota a obrat dokonal z dorážky 15. ligovým gólem v sezoně nejlepší střelec Premier League Salah. Liverpool skóroval v 32. soutěžním utkání v řadě a překonal klubový rekord. V závěru přidal pojistku parádní ránou z dálky Alexander-Arnold.

Problémy s pozitivními testy měla také Chelsea. Podle kouče Thomase Tuchela jsou nakažení Werner, Lukaku, Hudson-Odoi a momentálně zraněný Chilwell, z preventivních důvodů nehrál ani Havertz. Velké potíže se složením sestavy měl ale i Everton, kterému chybělo několik stabilních členů základní jedenáctky, navíc ani nenaplnil lavičku náhradníků.

Chelsea soupeře přestřílela 23:5 a míč držela 80 procent hracího času, na vítězství jí to ale nestačilo. V 70. minutě se sice ujala vedení po Mountově zakončení z úhlu, o čtyři minuty později ale srovnal po standardní situaci Branthwaite. Devatenáctiletý stoper přitom nastoupil poprvé v sezoně a v Premier League zatím odehrál jen čtyři zápasy v sezoně 2019/20.

"Blues" sice neprohráli doma s Evertonem 27. zápas v řadě, už pošesté za sebou ale neudrželi čisté konto. "Karamelky" naopak ukončily čtyřzápasovou sérii venkovních porážek, v tabulce jsou čtrnácté.

Zbývající čtvrteční duel Leicester - Tottenham byl kvůli koronaviru v týmu domácích odložen. "Lišky" nebudou hrát ani v neděli, stejně jako další celky bojující s pokračujícím šířením nákazy - Brentford, Watford, Norwich a Manchester United. Víkendový program Premier League zatím přišel o pět utkání, celkem bylo za poslední dobu kvůli onemocnění covid-19 odloženo už devět zápasů.

Coufal šel do sprch po dvou žlutých kartách

"Kladiváři", za které nastoupil vedle Coufala i další reprezentant Tomáš Souček, přepustili městskému rivalovi čtvrté místo v neúplné tabulce a jsou pátí.

Arsenal už na konci prvního poločasu sahal po gólu, ale bývalý brankář domácích Fabiaňski vytáhnul Tierneyho ránu na břevno a později zneškodnil i Lacazetteho střelu. Chvilku po změně stran už "Kanonýry" poslal do vedení Martinelli.

Krajní obránce Coufal v 67. minutě dostal druhou žlutou kartu za faul na Lacazettea v šestnáctce a poprvé v Premier League byl vyloučen. Francouzský útočník sice z penalty nepřekonal gólmana Fabiaňského, ale tři minuty před koncem zápasu přesilovku Arsenalu přece jenom využil Smith Rowe. Porážku hostů sledoval z lavičky další český hráč Alex Král.

Manchester City měl drtivý nástup do utkání a v 32. minutě vedl už o tři branky. Skóre otevřel Foden a krátce nato vstřelil první ligový gól hlavou Grealish. Třetí zásah si připsal po svižné kombinaci De Bruyne.

Obhájci titulu proti 16. týmu tabulky nepolevili ani po pauze. Další trefu přidal ve stém ligovém startu za City Mahriz a po hodině hry na něj navázal dělovkou zpoza vápna De Bruyne. Debakl završili stopeři Stones a Aké.

"Citizens" v utkání pokořili hranici 500 nastřílených ligových gólů pod vedením kouče Pepa Guardioly. Jeho svěřenci k tomu potřebovali pouze 207 utkání, což je nejméně v historii Premier League.

Zápas Brentford - Manchester United byl kvůli koronaviru v týmu "Rudých ďáblů" odložen, a tak úterní program nabídl už pouze jeden duel. Norwich v něm podlehl doma 0:2 Aston Ville a zůstává na posledním místě, trefili se Ramsey a Watkins. Utkání bylo pikantní pro domácího trenéra Deana Smithe, který začal sezonu právě u "Villans", na začátku listopadu byl ale odvolán.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:

Norwich - Aston Villa 0:2 (34. Ramsey, 87. Watkins), Manchester City - Leeds 7:0 (32. a 62. De Bruyne, 8. Foden, 13. Grealish, 49. Mahriz, 74. Stones, 78. Aké), Brighton - Wolverhampton 0:1 (45.+1 Saiss), Crystal Palace - Southampton 2:2 (2. Zaha, 65. J. Ayew - 33. Ward-Prowse, 36. Broja), Arsenal - West Ham United 2:0 (48. Martinelli, 87. Smith Rowe), Chelsea - Everton 1:1 (70. Mount - 74. Branthwaite), Liverpool - Newcastle 3:1 (21. Jota, 25. Salah, 87. Alexander-Arnold - 7. Shelvey).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články