Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Dvě červené a vyřazení, Kapverdy Senegal nezastavily. Maroko z role nevypadlo

Bez dvou vyloučených fotbalistů hráči Kapverd Senegal nepřetlačili. Senegalu na africkém šampionátu zvítězil 2:0 a postoupil do čtvrtfinále. Vítěznou branku dal v 63. minutě útočník Sadio Mané a druhou přidal v nastaveném čase Dieng. Pozici favorita potvrdilo i Maroko výhrou 2:1 nad Malawi. 

Sadio Mané dává gól Senegalu
zdroj: ČTK/PA autor: BackpagePix

Mané mohl v Bafoussamu otevřít skóre hned z první akce zápasu, trefil ale jen tyč. Pokus ofenzivní opory Liverpoolu byl jedinou větší šancí prvního poločasu, ačkoliv favorit hrál po vyloučení Andradeho od 18. minuty přesilovku.

V 57. minutě dostal rovnou červenou kartu po střetu s Maném i brankář Vozinha a "Lvi z Térangy" o šest minut později prolomili čekání na gól. Teprve druhou trefu Senegalu na turnaji obstaral znovu Mané, jenž si na zadní tyči našel centr z rohového kopu a o břevno zakončil. V nastavení přidal pojistku střídající Dieng.

Obhájci stříbrných medailí udrželi i ve čtvrtém utkání turnaje čisté konto a ve čtvrtfinále se utkají s vítězem středečního duelu Mali - Rovníková Guinea.

Maroko muselo proti Malawi v Yaoundé otáčet. V osmé minutě se totiž výstavní dalekonosnou ránou trefil Mhango a připsal si třetí trefu na šampionátu. Krátce před pauzou ale srovnal hlavou En-Nesjrí a v 70. minutě rozhodl Hakimí. Obránce Paris St. Germain se prosadil z přímého kopu stejně jako v předchozím zápase proti Gabonu.

Maroko narazí v další fázi turnaje na lepšího z dvojice Pobřeží slonoviny - Egypt.

Mistrovství Afriky - osmifinále:

Senegal - Kapverdy 2:0 (0:0)
Branky: 63. Mané, 90.+2 Dieng. ČK: 21. Andrade, 57. Vozinha (oba Kapverdy).

Maroko - Malawi 2:1 (1:1)
Branky: 45.+2 En-Nesjrí, 70. Hakimí - 7. Mhango.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články