Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kamerun remizoval s Kapverdami a je v osmifinále stejně jako Burkina Faso

Remíza stačila aby si fotbalisté Kamerunu na domácí půdě v africkém Poháru národů zajistili play-off. S Kapverdami hráli 1:1 a postupují z prvního místa skupiny A. Z druhé příčky jde s nimi do osmifinále Burkina Faso, která hrála rovněž nerozhodně 1:1 s Etiopií.

Kamerun - Kapverdy
zdroj: ČTK/PA autor: BackpagePix

Kamerun poslal v Yaoundé do vedení nejlepší střelec turnaje Aboubakar, jenž v 39. minutě poslal do sítě odražený míč po standardní situaci. Útočník saúdskoarabského týmu Al-Nassr vstřelil ve třetím utkání šampionátu pátou branku.

O stoprocentní bilanci na turnaji připravil domácí tým efektní vyrovnávací patičkou krátce po změně stran Rodrigues. Kapverdy udržely naději na postup, se čtyřmi body mají dobrou šanci na umístění mezi nejlepšími čtyřmi celky na třetích místech základních skupin.

Čtyři body a stejný rozdíl skóre, ale více vstřelených branek, stačilo k přímému postupu do osmifinále Burkině Faso. Utkání na stadionu v Bafoussamu mělo podobný průběh jako první duel skupiny - favorit šel v 24. minutě zásluhou Bayaly do vedení, Etiopii ale vystřelil alespoň jeden bod na šampionátu v 51. minutě z penalty Kabede.

Mistrovství Afriky ve fotbale v Kamerunu:

Skupina A:

Kapverdy - Kamerun 1:1 (0:1)
Branky: 53. Rodrigues - 39. Aboubakar.

Burkina Faso - Etiopie 1:1 (1:0)
Branky: 24. Bayala - 51. Kebede z pen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články