Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dukla rozstřílela Jihlavu a ukončila třízápasové čekání na výhru

Praha – Třízápasové čekání Dukly na to, až si v lize opět připíše tři body, je u konce. Pražané černou sérii ukončili v duelu s Jihlavou, kterou na domácím hřišti zničili 4:2. Domácí poprvé v sezoně vstřelili v nejvyšší soutěži víc než jednu branku. Vysočina naopak potvrdila, že se jí v novém ročníku nedaří a zůstává poslední.

Slavící fotbalisté Dukly
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

Trenér Dukly Luboš Kozel udělal v základní sestavě od minulého debaklu 1:5 se Slováckem čtyři změny. Poprvé v sezoně od začátku nastoupil v ligovém utkání stoper Jeřábek a podruhé brankář Rada.

Domácí se rychle ujali iniciativy a po několika náznacích šancí šli ve 13. minutě do vedení. Míč po Bergerově přímém kopu Karavajev vrátil Krmenčíkovi, který z úhlu za pomoci Krejčího teče skóroval. Útočník hostující z Plzně si připsal premiérový ligový zásah za Duklu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dukla - Jihlava

Pražané kontrolovali hru a ve 36. minutě skórovali podruhé. Berger dostal na pravé straně hodně prostoru, našel před brankou Beauguela a ten patičkou překonal gólmana Hanuše. Francouzský útočník se v lize trefil počtvrté.

Dukla zahájila výborně i druhý poločas a už po dvou minutách vedla 3:0. Krmenčík s Beauguelem rozjeli protiútok, který český reprezentant do 21 let snadno zakončil svou druhou brankou. Po hodině hry byl blízko dalšímu gólu Beauguel, ale tentokrát trefil jen tyčku. Poprvé vážněji zahrozila i Vysočina, Harba však z voleje hodně přestřelil.

Obrana Jihlavy dál chybovala a v 70. minutě inkasovala počtvrté, když se po Bergerově přihrávce znovu trefil do odkryté branky Považanec. Také slovenský záložník dal premiérový ligový zásah za dejvický tým. O chvíli později snížil střídající Kovář, jenž pohotovou střelou využil Hybšův centr.

Dukla na pátý pokus porazila Jihlavu v nejvyšší soutěži a vrátila jí březnový domácí výprask 0:3. Hosté utrpěli sedmou porážku v ligovém ročníku.

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 4:1 (2:0)

Branky: 13. a 47. Krmenčík, 36. Beauguel, 71. Považanec - 73. Kovář. Rozhodčí: Ardeleánu - J. Paták, Ratajová. ŽK: Považanec, Krmenčík - J. Krejčí, Vidlička. Diváci: 1201.

Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Marek Hanousek, Hlinka, Považanec (86. Čajič) - Berger (76. Néstor), Beauguel, Krmenčík (64. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.

Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Kučera, Jánoš (81. Vidlička) - Kukol (75. Fulnek), Jungr, Vaculík (57. Kovář) - Harba. Trenér: P. Rada.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Jsem rád, že jsme to zvládli. Prohráli jsme třikrát za sebou, dostávali jsme se trochu do tlaku, ať už z hlediska tabulky, nebo z toho, že se nám nedařilo střílet branky. Jak jsme měli minulé utkání na Slovácku smůlu, tak dneska se to štěstí trošku otočilo k nám. V úvodu na nás nervozita patrná byla. Jihlava měla jednu, možná dvě gólové šance, které neproměnila. My si pomohli rozehranou standardkou a dostali jsme se do důležitého vedení. Z brejku jsme ještě do poločasu přidali druhou branku. Dobrý vstup do druhé půle, třetí gól nás uklidnil úplně a utkání definitivně rozhodl. Pak už jsme to dohrávali poměrně v klidu. Jsem rád, že jsme vyhráli takovým rozdílem, po dlouhé době dali víc gólů a že se o ně podělilo víc hráčů."

Petr Rada (trenér Jihlavy): "Do utkání jsme vstoupili poměrně aktivně. Prvních deset dvanáct minut jsme domácí nepustili do tlaku a měli hru pod kontrolou, směrem dopředu jsme toho měli víc. První branka byla vlastní, kdy se to Krejčímu odrazilo od břicha do brány. Druhá branka byla úplně zbytečná po ztrátě balonu na soupeřově polovině. O poločase jsme si řekli, že je potřeba vstřelit kontaktní gól, abychom se vrátili zpátky do hry. Ve 47. minutě dostaneme na 3:0 a prakticky to o zápase rozhodlo. Co se týče proměňování šancí, domácí byli hodně efektivní. My jsme si toho vytvořili minimum. Vítězství domácích je zasloužené. My jsme sem jeli s tím, že bychom tady chtěli něco uhrát, ale bohužel odjíždíme s porážkou 1:4. Individuální chyby nás srazily a potom samozřejmě ta deka na mančaft padne. To už je v několikátém zápase."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články