Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dortmund získal do týmu další velký talent z Anglie. Z Birminghamu koupil Bellinghama

Jadon Sancho mu ukázal, že cesta přes Bundesligu není pro rozvoj vůbec špatná, a tak Jude Bellingham příliš neváhal. Teprve sedmnáctiletý velký talent anglické kopané přestoupil z Birminghamu do Dortmundu. Německý celek s ním podepsal dlouhodobou smlouvu a počítá s tím, že se hned připojí k A-týmu.

Jude Bellingham
zdroj: ČTK/PA/ autor: Martin Rickett

Borussia přestupovou částku nezveřejnila, podle médií za Bellinghama zaplatila 25 milionů eur (665 milionů korun). "Má ohromný potenciál, který budeme společně rozvíjet," řekl sportovní ředitel Michael Zorc.

Bellingham v této sezoně druhé anglické ligy odehrál za Birmingham 40 zápasů a vstřelil čtyři branky. Loni v srpnu se stal v 16 letech a 38 dnech nejmladším debutantem v historii klubu.

"Nemůžu se dočkat, až se představím před 80 tisíci fanoušky na jednom z nejkrásnějších stadionů na světě. Doufejme, že to bude co nejdříve," uvedl Bellingham, jenž následoval příkladu krajana Jadona Sancha.

Také on přišel do Dortmundu coby sedmnáctiletý z Manchesteru City před třemi lety a hned v první sezoně začal nastupovat za A-tým. Postupně se dostal i do seniorské reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články