Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dortmund poskočil do čela tabulky. Pavlenka i Král slavili výhru

Sedmá výhra v řadě posunula do čela německé Bundesligy fotbalisty Borussie Dortmund. O vítězství 1:0 na hřišti Hoffenheimu, za který nastoupil i Pavel Kadeřábek, rozhodl v závěru první půle utkání 22. kola Brandt. Tři body získal i Werder Brémy, kterému k výhře 3:0 nad Bochumí pomohl čtvrtým čistým kontem v probíhajícím ročníku i Jiří Pavlenka. Alex Král se Schalke porazil 2:1 Stuttgart.

Jiří Pavlenka
zdroj: imago sportfotodienst autor: Tim Groothuis

O výhře Dortmundu rozhodla akce dvě minuty před poločasovou přestávkou, kdy Brandt tečoval zády centr Reuse. Německý záložník se prosadil ve čtvrtém bundesligovém zápase za sebou, což se v současné sezoně žádnému jinému hráči nepovedlo, celkově to byla v tomto ročníku jeho osmá branka. V druhé půli se trefil po Brandtově přihrávce mezi tři tyče také Wolf, gól ale kvůli předchozímu faulu odvolal videorozhodčí.

Hoffenheim prohrál popáté za sebou a drží barážovou příčku se stejným bodovým ziskem, jako má za ní Bochum na prvním sestupovém místě. Na výhru čeká Kadeřábkův tým v lize už dvanáct zápasů.

Pavlenka v brance Werderu čelil jen dvěma střelám. Domácí poslal do vedení čtrnáctým gólem v sezoně nejlepší střelec ligy Niclas Füllkrug, další branky dali Schmidt a po hodině hry Ducksch z přímého kopu. Brémy se posunuly na deváté místo.

Lipsko ovládlo souboj osmifinalistů Ligy mistrů. Skóre otevřel v šesté minutě z úniku Werner po přihrávce Forsberga, na konci první půle si oba hráči role vyměnili. Sow už pouze snížil a Frankfurt zůstal v tabulce šestý.

Mohuč rozstřílela 4:0 Mönchengladbach a vyhrála potřetí za sebou. Skóre v prvním poločase otevřel I Če-song, který se prosadil popáté z posledních šesti bundesligových zápasů. Po přestávce dali konečnou podobu výsledku Marcus Ingvartsen, Ludovic Ajorque a Nelson Weiper.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:

Mohuč – Mönchengladbach 4:0 (25. I Če-song, 49. Ingvartsen, 72. Ajorque, 90.+4 Weiper0, Brémy – Bochum 3:0 (29. Füllkrug, 43. Schmidt, 59. Ducksch), Hertha Berlín – Augsburg 2:0 (61. Richter, 70. Lukebakio), Hoffenheim – Dortmund 0:1 (43. Brandt), Kolín nad Rýnem – Wolfsburg 0:2 (4. Gerhardt, 68. Arnold z pen.), Lipsko – Frankfurt 2:1 (6. Werner, 40. Forsberg - 61. Sow), Schalke - Stuttgart 2:1 (10. Drexler, 40. Bülter - 63. Sosa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články