Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Domácí musejí dotahovat. Juventus a Valencie vstoupí do odvet s mankem

Turín (Itálie)/Valencie (Španělsko) - Hráči Juventusu a Valencie se v semifinálových odvetách pokusí napravit porážky z úvodních duelů. Lépe je na tom tým z Turína, který prohrál s Benficou Lisabon 1:2. To Valencie ve španělském souboji bude stahovat už dvoubrankové manko – Sevilla totiž v prvním duelu zvítězila 2:0. Přímý přenos utkání Juventus – Benfica sledujte na ČT sport a našem webu do 20:45, on-line přenos z utkání Valencie – Sevilla nabídne náš web od 21:05.

Juventus v Lisabonu sahal po remíze, ale domácí Lima v 84. minutě rozhodl o těsné výhře loňských finalistů soutěže Benficy. Turínský tým, který má na dosah třetí italský titul za sebou, by chtěl navázat na čtvrtfinále Poháru UEFA z roku 1993: Tehdy na úvod také podlehl Benfice v Lisabonu 1:2, ale v domácí odvetě zvítězil jasně 3:0 a poté si došel pro celkový triumf.

V obou duelech nastoupil i současný kouč "Staré dámy" Antonio Conte, který doufá, že Juventusu znovu pomůže k obratu podpora diváků. "Ve čtvrtek budeme hrát s dvanácti muži. Jsem o tom přesvědčený a Benfica se bude muset mít na pozoru, protože do bitvy se chystají vstoupit naši fanoušci," upozornil Conte.

Benfica před semifinálovými odvetami zůstává jediným neporaženým mužstvem v soutěži a navíc vyhrála poslední čtyři venkovní duely v evropských pohárech. "Možnost hrát doma je pro Juventus důležitou výhodou, ale také jsou pod větším tlakem. Nemohou selhat v roce, kdy finále Evropské ligy hostí jejich stadion," uvedl trenér hostů Jorge Jesus. "Je jenom dobře, že oba týmy věří v postup, nezapomínejme však, že my máme o jeden gól víc," doplnil kouč portugalského mistra.

Fotbalisté Valencie
zdroj: Isifa/EPA

Sevilla doma dala Valencii obě branky během tří minut prvního poločasu a nakročila k finále. Svěřenci Juana Antonia Pizziho však play-off Evropské ligy umějí otáčet, o čemž se naposledy přesvědčila Basilej. Švýcarskému šampionovi v odvetě čtvrtfinále na stadionu Mestalla nestačil ani náskok 3:0 a po výprasku 0:5 po prodloužení v soutěži skončil. "Už jsme to dokázali s Basilejí, takže věříme, že se to může povést ještě jednou proti Seville. Soupeř má sice o gól menší náskok, ale zase je silnější, takže to bude těžké utkání," konstatoval útočník Valencie Jonas.

Ani kouč Sevilly Unai Emery nepovažuje semifinále za rozhodnuté. "Nejsme ani jednou nohou ve finále, 90 minut je ještě hodně času. Moc dobře víme, že mohou dohnat ztrátu 0:2, musíme ukázat svou nejlepší tvář," zdůraznil Emery, který v letech 2008 až 2012 vedl Valencii. Ta porazila Sevillu v posledních dvou domácích ligových zápasech o dvě branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články