Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lima nekompromisní ranou přiblížil Benfice finále

Lisabon – Benfica Lisabon nakročila lépe do semifinále Evropské ligy, na domácím stadionu porazila Juventus Turín 2:1. Vítězný gól vstřelil šest minut před koncem nekompromisní ranou pod břevno Lima. Z druhého semifinále FC Sevilla – Valencia nabídl náš web textovou on-line reportáž.

Ezequiel Garay slaví první gól Benfiky proti Juventusu
zdroj: ČTK/AP

Zápas začal velmi rázně. Postaral se o to Garay, který rozvlnil síť už ve druhé minutě po rohovém kopu. V 11. minutě se do šance dral Sulejmani, ale balon se mu svezl po nártu a zamířil vedle Buffonovy branky. To bylo na dlouhou dobu poslední vzrušení. Domácí se stáhli, ale ani Juventus v útoku nejiskřil a hrál velmi opatrně.

Do druhého poločasu se snažil italský celek vstoupit aktivně. Pogba v 55. minutě nebezpečně zahrozil hlavou, gólman Artur odvrátil míč s vypětím všech sil. O třináct minut později Pogba nádherně uvolnil nabíhajícího Lichtsteinera, ale ten žádného hráče pro zakončení v pokutovém území nenašel.

V 73. minutě bylo vyrovnáno. Tévez zasekl míč, obehrál dva obránce a s přehledem skóroval pod padajícím Arturem. O deset minut později ale Benfice z ojedinělé akce vrátil vedení střídající Lima. Závěr utkání diváky bavil. Před Arturem se ocitli hostující Marchisio a Chiellini, ale ani jeden z vyložených šancí vyrovnat nedokázali.

Odvety se hrají 1. května.

Benfica Lisabon - Juventus Turín 2:1 (1:0)

Branky: 3. Garay, 84. Lima - 73. Tévez. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Gomes - Pogba.

Sestavy:

Benfica: Artur - M. Pereira, Luisao, Garay, Siqueira - Markovič, Pérez, Gomes (82. Cavaleiro) - Rodrigo, Cardozo (62. Lima), Sulejmani (60. A. Almeida). Trenér: Jesus.

Juventus: Buffon - Cáceres, Bonucci, Chiellini - Lichsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Vučinič (65. Giovinco), Tévez (82. Osvaldo). Trenér: Conte.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články